Ugyanazt a hibát követi el Orbán, mint 2002-ben

Posted by

Sokat gondolkodtam rajta mibe fog belebukni az Orbán-rendszer. Így a választások előtt kevesebb, mint 200 órával vajon vannak-e jelek arra, hogy meg fog bukni Orbán? Sok ellenzéki szavazó nem hiszi hogy lesz kormányváltás, bár mindannyian tapasztaljuk, hogy egyre nagyobb az elégedetlenség a Fidesszel szemben. Szinte nincs olyan ismerősöm aki elégedett lenne a kormánnyal és nem is nagyon ismerek senkit aki a Fideszre szavazna.
Akkor miért is volnának annyira erősek? Ahogy ezen gondolkodtam eszembe jutott a 2002-es választás, ahol Orbán hatalma teljében volt, szinte senki nem hitte el hogy megbukik aztán hatalmas zakó lett a vége. Ezen gondolkodva bevallom elkezdtem régi Heti Hetes adásokat nézni. És kíséreties felismerést tettem. Szinte ugyanez volt a helyzet. Emlékszünk még? Egyes jobbosok szerint például 2 millióan voltak a Kossuth téren. Orbán Viktor mindenhová Vangelis a Paradicsom meghódítása zeneszámra vonult be. Csókolták a Fidesz-hívek a kedves vezető kezét. És a rendezvények zárásaként szólt a “ki szívét osztja szét, ő lesz a remény” is.
Megváltó, messiás, vezér…És az embereknek éppen ebből volt elegük. Abból a kivagyi és pökhendi, maguknak mindent megengedő stílusból ami a Fidesz sajátja.
Persze a Békemeneten most is több tízezer ember volt. Az országot elborítja a megmentő Orbán Viktor plakátja. Ott virít mindenhol. de mindeközben valami megváltozott az elmúlt két választáshoz képest. A Fidesz akár csak 2002-ben profi kampányt bonyolít. Sőt megkockáztatom a kampányuk profibb, mint az ellenzéké. A csapból is ők folynak. De egyre nyilvánvalóbb, hogy a Fidesz-kampány hazugság.
Nincs olyan ember, aki bevenné, hogy a gazdaság szárnyal, amikor a kasszáknál fizet. Nincs ember, aki elhinné, hogy Orbán Viktor valóban Moszkvától független lenne akkor, amikor a szomszédunkban baj van.
Nincs olyan ember, aki elhinné, hogy Orbán Viktor valóban képes megvédeni az országot vagy alakítani az eseményeket – azok után hogy egy héttel az ukrán háború előtt még a propaganda arról szólt, hogy Orbán akadályozta meg a háborút. Inkább csak sodródik. A Fidesz mindeközben pedig a legarrogánsabb párt. Nem csak hogy programjuk nincs, de már csak azt sem mondják, hogy FOLYTATJUK. Egy szó mint száz, mindent összevetve a politikai élet és a közhangulat ugyanolyan, mint volt a 2002-es nagy Fidesz-bukta előtt. Pedig akkor sem hittük, hogy vége lehet…

Facebook bejegyzés

Címkép: Pataky Attila dübörög

%d bloggers like this: