Csak színész

Posted by

Vásárhelyi Mária

>Most tényleg azon fogunk vitatkozni, hogy Zelenszkijnek milyen végzettsége van??? Hogy ő tényleg jogász-e vagy „csak” egy színész?! Könyörgöm, hát nem tökmindegy?! Nehogy már lemenjünk Orbán színvonalára és beszálljunk ebbe a vitába!
Itt van egy Ember, aki halált megvető bátorsággal, okossággal, felkészültséggel védelmezi hazáját az agresszorral szemben. Aki nap mint nap élő adásban megjelenik, hogy bátorítsa a hazájukat védő katonákat és civileket, okos szavakkal kéri a világ segítségét, elmegy kórházakba, óvóhelyekre, kiáll az utcára, hogy ország-világnak megmutassa, hogy nem fél és az utolsó leheletéig harcolni fog Ukrajna szabadságáért.
És itt van ez a másik, aki
#lecsakszínészezi, aki még az óvodások közé is golyóálló mellényben megy, aki már saját maga is belegabalyodik a saját hazugságaiba, aki a haverjaival Magyarországot kifosztotta és az Európai Unió második legszegényebb országává tette, aki 12 éve nem mer kiállni vitázni senkivel és csak a talpnyalóinak ad interjút, pácélozott autóban, testőrök garmadával jár focimeccsre és családi ebédre is. Nem mindegy, hogy milyen végzettsége van?
Amikor Orbán ezeket a bicskanyitogató baromságokat mondja, akkor saját közönségének is a legaljához, a söpredékhez szól, akikben annyi emberség és szolidaritás sincs, hogy legalább megszánja a hazájukért harcoló ukránokat, vagy megrendítse az orvgyilkosok által lelőtt civilek, a lebombázott lakóházak, kórházak, színházak romjai között elpusztuló ezrek sorsa. Akiknek mindegy, hogy hány életet követel Putyin esztelen pusztítása, csak az a lényeg, hogy jöjjön a gáz. Akiket Kárpát-Ukrajna visszaszerzésének hazugságával lehet szédíteni, de akiknek fogalma sincs, hogy az ott élő lakosságnak már ma is csupán 10 százaléka magyar és most – a háború következményeként – még ez a 10 százalék is esetleg a felére fog csökkeni. Vagyishogy lassan megszűnik a Kárpát-Ukrajnai magyar kisebbség létezni.
És ezekben a drámai órákban azon vitatkozzunk, hogy kinek milyen végzettsége van??? Ne’már!!!

Marabu: Választási háború