Videokoncert a Gyermekétkeztetési Alapítvány szervezésében – legyen 10 dollárja erre

Posted by

A Gyermekétkeztetési Alapítvány jótékonysági koncertjét világszínvonalú zenészek adják a Zeneakadémia nagytermében. A koncertet az Anima Musicae Kamarazenekar adja, szólót játszik Korcsolán Orsolya, vezényel Sugár Gergely.
Sugár Gergely a bécsi Anna Rothschild Ensemble Wien karmestere és zeneigazgatója, a Bécsi Szimfonikus Zenekar kürtművésze és a grazi Zeneművészeti Egyetem professzora.

https://www.sugargergely.com/

Korcsolán Orsolya
Korcsolán Orsolya hegedűművésznő felvételei eddig világszerte a Deutsche Grammophon, a világ talán legrangosabb komolyzenei kiadója, valamint a Naxos America és a müncheni Solo Musica kiadóknál jelentek meg. Miguel Kertsman a Londoni Filharmonikusok karmesterének, Dennis Russel Davisnek a segítségével a Naxos America Grammy-díjra jelölte az elkötelezett hegedűversenyt és az ősbemutató felvételét. A Scene magazin kritikusai szerint hegedűjátékát „szívszorítóan gyönyörű”, a Pizzicato szerint „hihetetlen élmény” őt hallgatni, a Crescendo Magazine pedig „érzelmes” előadásmódjáról ír. https://www.orsolyakorcsolan.com/

Anima Musicae kamarazenekar
A zene lelkéről elnevezett Anima Musicae Kamarazenekar Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő fiatal együttese, számos nemzetközi verseny és hazai díj nyertese, és rendszeres fellépője Budapest és Európa rangos helyszíneinek. https://www.animamusicae.hu/orchestra/

A Gyermekétkeztetési Alapítvány  Király Gábor Négy fantázia hegedűre és kamarazenekarra című művének megtekintését teszi 2022. június 30-ig elérhetővé azok számára, akik a https://concertforukraina.com oldalon keresztül adakoznak az ukrajnai háború áldozatai javára. Az adományozók akkor tekinthetik meg a koncertet, ha legalább 10 dollárt adományoznak. Az adományozóknak lehetőségük van nagyobb összeg felajánlására is. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot: info@concertforukraina.com.

Itt van a video másfél perces részlete:
https://youtu.be/bXGe9tuilAU