Tíz mondat Oroszországról

Posted by

Zöldi László

 Magyarország számít Oroszország nagyszerű szakmai felkészültségére, világszínvonalú technológiájára. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Távirati Iroda, 2013. január 31.)

A világpolitikában zajló átrendeződésnek még nem látszik a vége, de a válság utáni nemzetközi gazdasági életben Oroszország vezető szerepe biztosra vehető. (Szijjártó Péter keleti nyitásért felelős államtitkár, Magyar Online, 2013. október 25.)

Az igazi Paks-botrány az, hogy a kormányfő a gazdasági-kereskedelmi helyzetet megy áttekinteni Oroszországba, majd hazajön 3000 milliárdnyi államadóssággal. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, Sonline.hu, 2014. február 7.)

Oroszország orosz rulettet játszik velünk. Csak éppen a mi tárunk tele van. (Kolláth György alkotmányjogász, ATV, 2014. február 11.)

Oroszország is veszélyes, de az egy slendrián ország. (Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, Válaszonline.hu, 2021. november 11.)

Ami egészen biztosan megállapítható, hogy Oroszország agressziót követett el Ukrajna ellen. (Kósa Lajos Fidesz-politikus, az országgyűlés honvédelmi bizottságának elnöke, Hajdú Online, 2022. február 25.)

Egy új Oroszországot ismertünk meg. (Bencsik András újságíró (Hír TV, 2022. február 27.)

Oroszország brutális módon érdeket érvényesít. (Prőhle Gergely volt külügyi államtitkár, ATV, 2022. március 3.)

Az Oroszország által indított háború védhetetlen és megmagyarázhatatlan. (Novák Katalin köztársasági elnökjelölt, Hír TV, 2022. március 10.)

Oroszország erkölcsileg megsemmisült. (Veres Gábor újságíró, ATV, 2022. március 11.)

Tíz mondat a pincsiről

Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni. (Orbán Viktor Fidesz-politikus, volt miniszterelnök, Orbánviktor.hu, 2007. október 1.)

Az új médiatörvény az „őrkutya őrkutyáját”, tehát a sajtó fölé telepített médiarendőrséget hozta létre, így a sajtó mint őrkutya inkább csak pincsiként szerepelhet, a hatóság viszont valóságos pitbull. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Népszava, 2011. január 8.)

Elborzadva látom, hogy Orbán Viktor vagy pincsinek állt, vagy súlyos politikai elbutulás, demens sújtja. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök az Orbán-Putyin találkozóról, Index.hu, 2017. február 2.)

Gyurcsány-pincsik lettek a vezetőink, kilóra megvehető emberek. (Bóth János, a váci MSZP-szervezet volt elnöke, Magyar Nemzet Online, 2020. augusztus 28.)

Gulyás Gergely Orbán egyik pincsije, miniszteri rangban. (Andor Mihály szociológus, Facebook.com, 2021. július 16.)

Nem szeretem a Putyin pincsije kifejezést, de belátom, hogy elég plasztikus leírása annak, hogy mi történt tegnap Moszkvában. (Molnár Bálint publicista Orbán látogatásáról, Kolozsvári Szalonna, 2022. február 2.)

A szemellenzős anarchobalosok által hallucinált Putyin-pincsiket nem a Kárpát-medencében kell keresni. (Hoppál Hunor újságíró, Demokrata, 2022. február 16.)

A magyar miniszterelnök a pincsijének szegődött, és Magyarországot Oroszország utolsó csatlósának szerepébe kényszerítette. (Vásárhelyi Mária szociológus, Újnépszabadság.com, 2022. február 27.)

Orbán Viktor Putyin leghűségesebb pincsikutyája. (Tordai Bence Párbeszéd-politikus, Napi.hu, 2022. március 1.)

Putyin pincsije nem meri megugatni a gazdit. (Horváth Gábor újságíró, 2022. március 21.)

Méddianapló – 2022.március 26.

Címkép: Magyar pincsik – történelmi lecke