Fehér kendőt lebegtetni és rabolni? Az ukrán miniszterelnök-helyettes is beolvasott Orbánnak

Posted by

>Ірина Верещук 

Навіть не всі сателіти Росії з колишнього Радянського Союзу поводяться так, як це зараз робить офіційне керівництво Угорщини.
Все це викликає неприємне здивування насамперед в українських угорців, багатьох з яких я знаю особисто.
Санкції не підтримують. Зброю не тільки не дають, а й не пропускають через свою територію поставки зброї від інших країн. Фактично на все кажуть “ні”. Ще трішки – і риторика офіційного Будапешту буде відверто проросійською.
Що це? Хочеться дешевого російського газу? Чи, може, хочеться нашого Закарпаття?
Magyar fordítás
Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes
Ahogy a hivatalos magyar vezetés az utóbbi időben Ukrajnával bánik, az még a volt Szovjetunió néhány orosz szatellitállamánál is rosszabb.
Biztosan kellemetlen meglepetés lesz, különösen a magyarországi ukránok számára, akik közül sokakat személyesen ismerek.
Magyarország nem támogatja a szankciókat. Nem szállítanak fegyvereket. Nem engedik a más országokból érkező fegyverszállítmányok tranzitját. Gyakorlatilag mindenre nemet mondanak. A hivatalos Budapest retorikáját nagyon kevés dolog különbözteti meg a nyíltan oroszbarát állásponttól.
Hogy miért? Azért, mert kedvezményesen akarnak orosz gázt? Vagy talán azért, mert csendben a mi Kárpátaljánkról álmodoznak?
Mi a helyzet a magyarországi emberekkel? Ők akarnak azok lenni, akik hátba akarnak szúrni minket, miközben mi nyomorogunk? Miért? Egy kis orosz alamizsnáért?
Ebben a civilizációs összecsapásban Magyarország nem valószínű, hogy egyszerre tud fehér kendőt lobogtatni az oroszoknak és rabolni a háborúban.
Magyarországnak csak a jó, a civilizált világ oldalára kellene állnia. Ne hibázzon, mint  a II. világháborúban, amikor Magyarország rosszul döntött. Igen, a helyes választás eleinte mindig nehéz, de a későbbiekben könnyű vele élni. Pontosan ezért helyes ez a választás.
Forrás: A miniszterelnök-helyettes Facebook oldala

A DeepL Translate fordítása