Kormányváltást akarsz? Győzzön a Fidesz!

Posted by

Szárnyathy Géza

>Jó, persze túlzásokba ne essünk, nehogy összejöjjön egy újabb kétharmad. Ha áprilisban nyer a Fidesz, az egy vereséggel felérő győzelem lesz, hovatovább pirruszi, csak hogy egyértelmű legyen, milyen rendkívül művelt vagyok két bazmeg között.  Mert aki átveszi a stafétát áprilsiban, az egy totális káoszt fog megkapni. A költségvetés már most összeomlott, a pénzszórás miatt február végén kongott a kassza, aztán kitört a háború. A forint bezuhant, infláció az égben, olajár és kábé minden nyersanyag ára elszállt a picsába. Az unió nem fog küldeni egy fillért se – csak a menekültek támogatására. A tanárok sztrájkolnak, a benzinkutasok csődbe mennek, a fuvarozók szintén, de még inkább árat emelnek. Pénz nem lesz semmire, se tanárbérekre, se nyugdíjemelésre, de a bedőlt lakáshitelek kármentésére sem.
A leokádott, oldalba hugyozott Bajnai megkapta a 2008-as válságot. Nagy nehezen sikerült átlavírozni az országot a válságon, mire jött a Fidesz, már beindult a konjunktúra. Soha olyan még a világon nem volt, hogy tíz éven át sütött a nap, Hawaii, DJ, napszemüveg. A Fidesz végigülte, végiglopta ezt az időszakot. Annyi mindent lehetett volna csinálni, és lófasz nem történt a stadion és kisvasút építését leszámítva. Mindent és bármit meg lehetett volna csinálni ezen idő alatt, ráadásul kétharmaddal. De csak arra futotta, hogy lerohasszák az oktatást egy nyugdíjazott Mikulással.

Most meg jön a Szívó utca. A gazdaság visszaesését, az energiaárak elszállását és a forint gyengülését is meg lehetne úszni. Ha nem egy rakás szar lenne a kiindulás. Ha nem háromezer-milliárd forint lenne alapból a hiánycél, akkor lenne mozgástere a kormánynak. Ha nem 360 forint lett volna az euró februárban, akkor volna mozgástér a gyengülésre. Így viszont a féllábbal indulhatunk a seggberúgó versenyen. Igazán nem lenne fair, ha ezt a fostengert az ellenzék szopná be. Hiszen a Fidesz kényelmes ellenzéki poziban nyilván semmi mást nem csinálna, csak hörögne és alkalmatlanozna. Bezzeg ők milyen baromi jól kormányoztak tizenkét évig. Hát akkor tessék, fiúk, mutassátok, hogy kell csinálni! Sima többséggel természetesen. És nem, nem kell konstruktív ellenzéknek lenni. Vagyis lehet, komoly feltételekkel. De egyébiránt elefes.

Izzadjanak csak. És tüntessen mindenki, az is, aki szerint legalább a Fidesz kormányozni tud, aki szerint ez is szar, de legalább megszoktuk, és főként azok, akik szerint alapvetően minden okés. Aztán majd ha belebukik az utolsó kis tehetségtelen senki a korrupcióba, hazudozásba és botrányba, na, majd akkor jöhet az igazi kormányváltás. Valószínűleg nem is kellene négy évet várni.

Mentális deficit blog