A kamu Zelenszkij, Kim Dzsongun és Putyin együtt menekült ki Ukrajnából

Posted by

A háborús hírek között feltétlenül kjiemelést érdemel az a sztori, amelyet az Index közölt. Van három uriember. Az üzbég Umid Iszbajev, ő megszólalásig hasonlít Volodimir Zelenszkij ukrán elnökre. Aztán a Steve Poland művésznevű, aki Lengyelországban Putyint alakít. Végül pedig a Howard X névre hallgató hongkongi Kim Dzsongun-hasonmás. Három ember aki úgy fest, mintha…Vezető politikus lenne.

Nos “Putyin” és “Kim Dzsongun” összefogott, hogy kimentse a háború sújtotta országból az ál-Zelenszkijt, mert úgy vélték, hogy megjelenése alapján valódi életveszélyben van.
A kép ami elindított az ál-Zelenszkij “karrierjét”

A Volodimir Zelenszkij-hasonmás kimenekítésének ötlete nem mástól, mint a Howard X-től  érkezett, aki értesült arról, hogy Iszbajev Kijevben rekedt. Ekkor vette fel a kapcsolatot a lengyel Vlagyimir Putyin-hasonmással, aki végül az ukrán csapatok közreműködésével megszervezte a Zelenszkij-dublőr Lengyelországba való kimenekítését.Amikor a háború elkezdődött, Umidra gondoltam, mert tudtam, hogy Ukrajnában él. Felvettem vele a kapcsolatot, és azt mondtam neki, hogy »el kell tűnnöd onnan, mert ki tudja, mi lesz, ha Oroszország megszerez egy Zelenszkij-klónt«  – mondta Howard X az Independentnek.
Umid Iszbajev 2019 óta hivatásszerűen is Zelenszkij imitátoraként dolgozik, miután egy metrón lefényképezték, az internet pedig felkapta őt. Azóta már több alkalommal is találkozott személyesen az elnökkel, akivel tényleg megszólalásig hasonlítanak egymásra. Az elnöki klón most Lengyelországból hírnevét felhasználva szeretné erősíteni az ukrán ellenállók morálját.  Az észak-koreai vezető és az orosz elnök hasonmásai a háború kirobbanása előtt és azóta is készítik a különböző paródiáikat Vlagyimir Putyinról és Kim Dzsongunról, azonban egyaránt leszögezték, mindketten élesen ellenzik az ukrajnai inváziót, munkáikkal pedig mindig is görbe tükröt szerettek volna mutatni a politikusoknak.

Címkép: Együtt söröznek Varsóban. “Putyin” és “Zelenszkij”