Kampány van: elzavarták a segítőket

Posted by
Rózsa Mihály
>Hatalmas számban érkeztek a háború elől menekülők Magyarországra. Több százezer rettegő ember. Az állam csak állt és nézte mi történik szét tárt karokkal. Nem úgy a magyar emberek és a civilek.
Emberek és civilszervezetek először minden érdemi koordináció nélkül rohantak a határra segíteni az érkezőket, majd ott is nagy számban megjelentek segíteni, ahova a határról lettek irányítva ezek a szerencsétlenek. Megmozdult a magyar társadalom és emberségből sikerült jelesre vizsgázni.
Tömegével jöttek az adományok, a civilek elkezdték megszervezni az embermentést, rengeteg önkéntes időt és pénzt nem sajnálva beleállt a szép történetbe. Szívmelengető kis csodát építettünk itt fel. Segítettünk a bajba jutottaknak. Ha a civileknek, simán ment egy idő után már minden a határon és az állomásokon is.
Több önkormányzat is, dicséretesen kitett magáért. Tényleg nagyon rendben volt ez.
A hatalom, ami eddig csak nézelődött, látta, hogy ez népszerű, hogy ez sokakat mozgat, ezért aztán úgy döntött neki is kampányként lépni kell ebben. Persze nem úgy, ahogy normális lett volna, hogy leül a civilszervezetekkel és egyeztet, hogy miben lehetne jobban koordinálni a dolgokat, hogyan lehet erősíteni a munkájukat.
Jött és hatalmi szóval elzavarta a civileket, akiknek köszönhető volt a működő segítség. Kitiltotta őket az állomásokról, felszámoltatja a segítő sátrakat és azt mondja, hogy innentől húzzatok a francba, majd mi megoldjuk.
Egyszerűen döbbenetesen felháborító megint, ahogy ezt a nemes ügyet is kezelik ezek a gumicsizmás TSZ elnökök.