Európa vezető gazembere

Posted by
Bárász Péter
>Tolmács vagyok. Ki kellett mennem a pályaudvarra (Nyugati, mert tőlem azt könnyebb elérni), hogy legalább valamennyit segítsek a menekülteknek. Nekem nem jutott ki Hetényi Zsuzsa tehetsége, ezért nem írok részletes beszámolót, legyen elég annyi, hogy sok mindent láttam. Azt hittem, abból nem egész tíz napból, amíg itthon vagyok, néhányat kint tudok tölteni. DE NEM!
Holnaptól a vonatok NEM a Nyugatiba vagy a Keletibe érkeznek! Hanem Kőbánya-Kispestre!!! Tudjuk, ott nincs lehetőség a menekültek fogadására. Azt talán valaki el fogja nekik magyarázni, hogy hol tudnak felszállni azokra a buszokra, amelyek állítólag a SYMA-csarnokba viszik majd őket.
Márpedig oda bennünket – magán embereket, akik szabad idejükben segíteni szeretnének – egyszerűen nem fognak beengedni!!
Nem tudom, mit hogyan fognak megszervezni, de úgy tűnik, az állam az ukrán menekültek ügyét kezébe akarja venni.
Orbán valóban Európa vezetőjévé tudott válni. Aljas gazemberségből.
Nekünk, önkéntes segítőknek már csak annyi maradt, ha jól értem, hogy minden lehetséges csatornán hirdessük a menekülteknek/menekülőknek, hogy erre ne jöjjenek, mert itt ugyanolyan ellenség várja őket, mint a keleti szomszédjuk. És hogy szégyelljük magunkat – van miért, hiszen 12 éve tűrjük…