3000 település, 3 mondat, 3 ember, április 3-a

Posted by
Márki-Zay Péter
>Tisztelt Honfitársaim!
Azért fontos, hogy időnként így szóljak önökhöz, mert legtöbbször csak a propaganda által meghamisítva, elferdítve hallanak arról, hogy milyen sorsot szánunk Magyarországnak. Igaz, a héten kaptam 5 percet a köztévében a teljes magyar ellenzék nevében – ennyi jár, négyévente 5 perc. Minden más, amit mondanak rólunk: hazugság.
Azt hazudták például, élükön Orbánnal, hogy katonákat küldenénk Ukrajnába. Ezzel szemben az igazság az, hogy nem küldenénk katonákat Ukrajnába. Az álláspontunk kezdettől világos: a NATO és az Európai Unió hűséges tagjaként a NATO álláspontját támogatjuk – márpedig a NATO nem küld katonákat Ukrajnába. Orbán Viktor ezzel ellentétes hazudozása miatt tegnap feljelentést tettem az ügyészségen rémhírterjesztésért. Hazugságaival, aljas propaganda-hadjáratával félelmet, bizonytalanságot kelt Magyarország polgáraiban. Ez felelőtlen és veszélyes lépés, ilyet államférfi nem tesz. Enélkül is éppen elég bajunk van a háború miatt és attól függetlenül is.
Már a háború előtt is hatalmasat ütött a magyar gazdaságon a rekordinfláció, az árak rohamos drágulása. Európa egyik legmagasabb inflációja januárban és februárban is Magyarországon volt. Nálunk a gondok súlyosabbak, a bajok mélyebbek – éppen Orbán felelőtlensége miatt. Ön vajon rábízná az infláció megfékezését arra, aki önző és szűk látókörű politikájával mindezt előidézte?
A háború hatásai mindenhol gyengítik a nemzeti valutákat, de a rubel után a magyar forint szenvedte el a legnagyobb veszteséget – többet veszített értékéből, mint a háború sújtotta Ukrajna fizetőeszköze. Ön vajon rábízná a megtakarításait arra, aki miatt földbe állt a forint?
Az olajár ingadozása más országokban is kihat az üzemanyag-ellátásra, mégis csak Magyarországon látunk kígyózó sorokat a benzinkutak előtt, csak nálunk korlátozták a tankolható mennyiséget. Ön vajon rábízná az üzemanyagválság megoldását arra, aki mindezt előidézte?
Magyarországra óriási terhet ró az ukrajnai menekültek fogadása. De az állam dolgát civilek és egyházi szervezetek végzik, példát mutatva emberségből. Ön vajon rábízná a menekülthelyzet kezelését arra, aki évek óta üldözi és megbélyegzi a civil szervezeteket?
És hogy bízhatnánk a magyarok biztonságát azokra, akik fülük botját sem mozdítják, ha egy bombákkal megrakott robotrepülőgép száll el a paksi atomerőmű felett? Olyanokra, akik bennünket rágalmaznak katonák és fegyverek háborúba küldésével, miközben saját maguk szavazták meg az uniós fegyverszállításokat? Olyanokra, akik 12 éven át uszítottak az EU ellen, és árulták el Magyarország szövetségeseit, miközben maguk is elismerik, hogy a NATO nélkül képtelenek megvédeni Magyarországot egy orosz támadástól?
12 éve volt az Orbán-kormánynak arra, hogy békében, az uniós forrásokból felzárkóztassa Magyarországot, ám a háború kihívása olyan Magyarországot ért, amely továbbra is Európa második legszegényebb országa, lemaradva nemcsak Nyugat-Európa, de a régió országai mögött is.
Ez a kormány eltékozolt, ellopott 12 évet a magyaroktól. Erre nincs újabb négy éve az országnak. Mert ha Orbán marad, tudjuk, mi következik. A válság alatt mi szegényebbek leszünk, ők tovább gazdagodnak. A társadalmi feszültségek elfedésére újra bűnbakokat gyártanának, gyűlöletet szítanának, szembefordítanák magyart a magyarral. Hogyan bízhatnánk a békét olyanra, aki 12 éve folyton háborúskodik? Rábízhatjuk-e a tűzoltást a gyújtogatóra? Megoldhatja-e a gondokat éppen az, aki okozta őket?
És ki tudná-e szabadítani a korrupció hálójából Magyarországot az, aki ezt a hálót maga szőtte?
Szegénységben és korrupcióban Magyarország csak Bulgáriával vetekszik az Európai Unióban. Bulgária azonban példát is mutatott nekünk:
néhány napja letartóztatták az országot korábban 12 éven át vezető korrupt, jobboldali populista kormányfőt, miután a Kanadából hazatért közgazdász által vezetett új, sokszínű koalíciós kormány csatlakozott az Európai Ügyészséghez.
Ugye értik már, mitől fél Orbán? Ugye értik, miért hazudik, miért nem mer kiállni egy nyílt vitára, miért retteg a vereségtől? És ugye értik, miért fél csatlakozni az Európai Ügyészséghez?
Az Európai Bíróság néhány hete úgy döntött, hogy Magyarország mostantól nem kapja meg az eddigi fejlődést biztosító uniós pénzeket, nem bízzák az uniós adófizetők pénzét tolvajokra. Lemondhatunk-e Orbán korrupt kormányzása miatt a magyaroknak járó, fejenként 1,5 millió forintnyi európai támogatásról?
Ez a pénz a gazdaság talpra állítását szolgálná, ez a pénz a bajok kezeléséhez kell, ez a pénz jár a magyaroknak. De csak akkor jön, ha Orbán megy.
Mert a fejenként 1,5 millió forint lehívásához Magyarországnak szigorú korrupcióellenes szabályokat kell hoznia, csatlakoznia kell az Európai Ügyészséghez.
Orbán ezt soha nem fogja megtenni, mert úgy járna, mint a bolgár kollégája.
Mi azonban megkapjuk ezeket az uniós forrásokat, mert azonnal csatlakozni fogunk az Európai Ügyészséghez, lesz elszámoltatás – Magyarország nem lesz többé következmények nélküli ország.
És készen állunk arra is, hogy öt éven belül bevezessük az eurót, hogy addig is erős forinttal és áfacsökkentéssel mérsékeljük az árakat.
Nekünk megvan az erőnk, és megvan a tervünk, hogy rendbe tegyük, amit ők elrontottak. Adómentessé tesszük a minimálbért, emeljük a juttatásokat és a béreket, nemcsak megtartjuk a rezsicsökkentést, de tovább csökkentjük a lakhatás költségeit is megújúló energiával, szigetelési programmal és bérlakásépítéssel. Megoldjuk az üzemanyagválságot támogatásokkal, stratégiai készletezéssel és adócsökkentéssel.
Megvannak tehát a válaszok Magyarország problémáira: korrupció helyett uniós pénzek, önkény helyett szabadság, háború helyett béke, a magyar Putyin helyett Európa!
A magyar fiatalok már választottak – Orbán 12 éve alatt 800 ezren hagyták el az országot, és távoztak Nyugatra, és nem Keletre. Ha nem akarjuk, hogy újabb százezrek távozzanak Európába, Európát kell idehozzuk Magyarországra.
Orbán Viktorral és a Fidesz-kormánnyal ez nem lehetséges, de az Európai Unió és a NATO segítségével igen. Ha szövetségeseink sorozatos elárulásával szemben mi az unió és a NATO hűséges tagjai leszünk, kijelenthetjük: Magyarországon nem lesz háború.
De béke csak akkor lesz, ha háborúskodás sem lesz, ha gyűlöletkampányok és hazugsággyárak sem lesznek.
Ezért egyértelmű: Kelet helyett Nyugat. A nyugati biztonsághoz, a nyugati jóléthez, a nyugati szövetségi rendszer megerősítéséhez pedig kormányváltás kell április 3-án.
Ahhoz azonban, hogy eljuttassuk az igazságot minden település minden lakójához, ismét útra kelünk. Bejárjuk az országot, és elvisszük a következő három üzenetet az ország 3000 tepelülésére:
Kelet helyett válasszuk a Nyugatot!
Gyújtogatóra ne bízzuk a tűzoltást!
Hozzuk haza a minden egyes magyarnak járó, másfél millió forintnyi uniós pénzt!
Ezt a három üzenetet azonban csak az Önök segítségével tudjuk eljuttatni minden magyarhoz – kérem, adják tovább 3 embernek, győzzenek meg fejenként 3 embert, hogy szavazzanak április 3-án a valódi változásra!
3000 település, 3 mondat, 3 ember, április 3-a.
Ne feledjék: abból a mély gödörből, ahova Orbán Viktor juttatta hazánkat, a kijárat nem jobbra és nem balra van, hanem csak felfelé!