Újabb maskara: vezérlő tábornok

Posted by
Varga Zoltán
>Most a „keleti határszélen” éppen vezénylő tábornokot játszik. Debrecenben! De az ég szerelmére, hát senki nincs, aki szólna neki, hogy Debrecen nem a keleti határszél?
Ó, anyám! De komolyan, nem unják még ezt a szerencsétlent? Nem unják, hogy volt ez már minden? Árvízi hajós gumicsizmában, böllér – nnna, az a szerep volt önazonos. Az nagyon ráillett. – szintén gumicsizmában, járványorvos hófehér kezeslábasban-maszkban-kapucniban, mint valami túlfújt gumikesztyű, egyedül csak szimplán ember nem volt.
Valahogy az a szerep kimaradt.
Most újabban meg ellentengernagy, vagy Napóleon, vagy a pikli tudja mi a maskara rajta, de repdesnek ide-oda legalább kurvadrága helikopterekkel a semmi és a valami határán Debrecen és Felcsút között, miközben a körötte ugráló hadsereg annyira nem képes, hogy néhány rohadt kivénhedt ezeréves ócska volt szovjet drónt nemhogy leszedjenek, egyáltalán 40 perc alatt észrevegyenek. Nem! Az átrepüli az országot, beinteget tán még a karmelitába is, ezek meg itt nyöszörgik, hogy megvédik az országot!
Mitől pubi? Az EU támogatásoktól? Mert ez sikerült neked öcsém! Kiiratkozni egy normális világból.
Szétlopni, tönkretenni egy országot. Ebben vagy jó egyedül.
Mit nyertél te meg? A pálinkaszabadságharcot. Gratulálok! Abban vagy kurv@ jó! Az meg is látszik rajtad. Ahhoz van eszed.
Szóljon már neki valaki az ég szerelmére, hogy elmúlt a gyáva, hazug papírtigrisek, a virtuális sallerkirályok kora! Vége a farsangnak, a maskarádénak, a páváskodásnak. Most a hősök korát éljük. Embernek kéne lenni. EMBERNEK! Csak az neked nem megy. Soha nem is ment.
Most nem egy 90 éves öreg bácsika ellen kell szájkaratézni. Már nem elég hányáskék milliárdos, kormányzati plakátokon üzengetni, mert az orosz drónokat eregetőket a legkevésbé sem érdekli néhány dróton rángatott Putyin-báb pávatáncos pojáca. Emberek halnak meg, családok válnak földönfutóvá, menekülnek szülőhazájukból, mert a haverod többet szívott a megszokottnál, te meg farsangosat játszol?
De, komolyan! Menj már tábornokosdit bábozni haza, a várban, vagy bárhova a tekeddel, repülőiddel, maskaráiddal.
Leszerepeltél komám. Ócska vagy és átlátszó. Voltál te már minden, csak elítélt nem. Még!