Biztosan eltévedtem, annyian voltak a tüntetésen

Posted by
Lendvai Ildikó
Ez borzasztó. Most már tényleg teljesen szenilis lehetek. Ezt a tünetet eddig nem észleltem, de március 15-én végzetesen eltévedtem. Én az ellenzéki nagygyűlésre akartam menni, de úgy látszik, véletlenül a Békemenet rendezvényén kötöttem ki. Másképp nem lehetett, t.i. a teljes kormánymédia arról tudósított, hogy ahol sokan voltak, az a Békemenet, míg az ellenzéknél csak lézengtek. A “legstréberebb fideszes elemző” címet már többszörösen elnyert buzgó ifjú be is mondta a pontos számot: az ellenzéknél mindössze 3000 szerencsétlen bóklászott.
Ezek szerint az a tömeg, ahol én voltam, és egy gombostűt nem lehetett leejteni, (én is hosszabb ideig tartózkodtam fél lábbal egy ismeretlen úr lábán), már a mellékutcákra is ki lehetett tenni a “megtelt” táblát, az nem lehetett az ellenzéki demonstráció. Csakis a Békemenet.
Ott viszont nagyon jó benyomást szereztem, lehet, hogy máskor is megyek. Nekem többet senki se mondja, hogy a fideszesek kirekesztők! Képzeljék, megengedték, hogy a fő beszédet Márki-Zay tartsa, saját fülemmel hallottam! Lehet, hogy közben az ellenzéknél hiányzott, dehát ott úgyis csak páran lézengtek, ugyebár. Sokkal jobb, hogy itt szólhatott, tényleg nagy tömeghez.
Azt az egyet nem értem, hogy mit keresett itt, a Békemeneten néhány ellenzéki ismerősöm. Lehet, hogy ők is mind eltévedtek?
Karácsony tehet róla. Úgy meg van kavarva ez a budapesti közlekedés, hogy nem csoda, ha az ember nem ott találja magát, ahová indult. Nem fogják elhinni, de még maga a főpolgármester is idekeveredett a tömegbe, a kihalt ellenzéki helyszín helyett.
Hogy ott mihez kezdett az a néhány ácsorgó, el sem tudom képzelni. De legalább helyük volt bőven.