Az oroszok megtámadták Ukrajnát, háború van és nem hadművelet, boszorkányok nincsenek, a Föld pedig gömbölyű

Posted by
Lutter Imre
>Most már nekem is fogy a türelmem, s elnézést minden jóérzésű embertől! De annyira elegem van már abból, hogy bizonyos emberek nem akarnak gondolkodni, nem akarnak érezni, csak szajkózzák a dezinformációkat és az összeesküvés elméleteket! Ugyanez történt a vírus kapcsán is, most pedig a szomszédban zajló háború ad felületet a butaságnak.
A sokadik szörnyű hír jött tegnap, amikor az orosz hadsereg lebombázta a mariupoli színházat, ahol ezernyi civil rejtőzött a harcok elől, köztük rengeteg gyerek. Közzéteszem a hírt a színház képével, majd jön néhány mindentudó okostojás, aki megmondja, hogy az nem is az az épület, ki tudja, hogy voltak-e benne emberek, hogy az ukránok maguk robbantották magukra a színházat,majd, hogy nincs is háború! Utána olyan is akad, aki rendre int, hogy maradjak én a verseknél és tegyem a dolgom.
Tessék??? Egyrészt az oldalamon azt teszek közzé, amit fontosnak tartok, s az emberi életnél nincs fontosabb. Tekintettel pedig arra, hogy egy közéleti szereplőnek dolga, hogy magatartásmintát nyújtson, tájékoztasson, gondolkodjon, és megvédje az alapvető emberi értékeket és a kultúrát, nem megyek el szó nélkül az értelmetlen mészárlás mellett! Itt pedig ez történik. És hagyjuk már ezt a szkepticizmust, persze, nincs háború, csak rajzolják…
Aki azt gondolja, hogy itt félretájékoztatás folyik, bátran menjen át, nézze meg a saját szemével, és élje meg a rettegést! De jó lenne, ha végre az elméjét is használnák az emberek, s akkor az olyan megélhetési bűnözők, mint ez a Gődény, mehetnének, ahová valók, a levesbe. Nap mint nap érzem, mitől szenvedett olyan sokszor saját társadalmában is Ady Endre, Radnóti Miklós vagy József Attila…
“Az én vezérem bensőmből vezérel!
Emberek, nem vadak –
elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel,
nem kartoték-adat.”
(József Attila: Levegőt)
Igen, az oroszok megtámadták Ukrajnát, háború van és nem hadművelet, boszorkányok márpedig nincsenek, a Föld pedig még mindig gömbölyű, de sokak fejében valami nem kerek.

Címkép: Mariopol utca