Március 15-én erről a fényképről kell beszélni

Posted by
Hadházy Ákos
>Ma sokan és sok mindenről fognak beszélni, a szónokok elmondják majd, mit üzen nekünk az 1848 márciusi forradalom. Pedig csak erről a tegnapi fényképről kellene. Az orosz állami tévé egyik szerkesztője élő adásban bement a stúdióba és háborúellenes feliratot tartott fel. Rendőrök vitték el, Orbán mentorának országában 15 év börtönre számíthat.
Az állami televízió nálunk is nagyon hasonlóan működik. A benne dolgozók közül nyilvánvalóan nagyon sokan vannak, akik tudják, mit tesznek, mihez asszisztálnak, de egyetlen, tiszteletreméltó kivételtől eltekintve nálunk sem tudunk hasonló kiállásról. Pedig jól kell érteni: MOST kell megállítani ezt a gépezetet. Ha tovább várunk, BIZTOSAN mi is eljutunk majd oda, hogy 15 év jár egy ilyen akcióért. Az elmúlt négy évben szinte semmit nem tettünk, amit ellenállásnak hívhatnánk. Szinte semmit nem tettünk a szabad sajtóért.
Most választások lesznek. Nem szabad, nem fair, nem tisztességes, nem demokratikus választások, hiszen nem lehet annak nevezni, amikor az állami médiában az ellenzéki pártok vezetői évek óta nem szerepelhetnek, majd az utolsó hónapban is csak megalázó 5-5 perc műsoridőt kaphatnak. Nincs szabad választás ott, ahol az állami hírügynökségben cenzorok dolgoznak.
Ha a következő néhány hétben nagyon-nagyon sokan, nagyon sokat dolgoznak, van esély rá, hogy még egy ilyen piszkos versenyben is nyerjünk. Akkor lesz felelős kormány, újra lesz sajtószabadság és eltöröljük a cenzúrát.
De március 15. hősei és a moszkvai tévé hősnője is arra emlékeztet minket: ez a hatalom ÖNKÉNT NEM mond le a propagandáról. És arra is: időben kell cselekedni, nem szabad elkésni!