A Kelet ne másszon vissza az ablakon – mondta Orbán

Posted by
Iván Gizella
>Ejnye bejnye békemenetesek
Százezrek a békemeneten, harsogta a kormánysajtó. Nana! Szerintem csak ötvenezren voltak. Annak is a fele lefizetős vendég. Higgyétek el, kiszámoltam. Nem megszámoltam, ki. Erre azért nem lennék olyan büszke. Meg arra sem, hogy a békemeneteseknek nem tetszik Orbán beszéde. Már a régi Orbáné. Amikor még ellenzékben volt. Na de mi ez a renitens viselkedés? Rendesen bemutattak és fújoltak az emberek a Szent István körúton, ahol egy emeletről lejátszottak régi Orbán beszédekből részleteket. Istenem, milyen okosakat is tudott mondani. Például: “…. mi az ajtót a nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak, meg a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk.
Vagy ezt:….”És azt üzenjük a jövőnek, hogy ne engedjék, hogy mindez visszamásszon az ablakon.Azt üzenjük innen egyfajta új nyugat nemzedékként a fiatalabbaknak, hogy igen továbbra is tartsanak ki a nyugatos Magyarország mellett, ne engedjék, hogy erről az útról Magyarországot letérítsék. Szeressék, hogy Magyarország egy nyugatos ország, ami azt jelenti, hogy hiszünk az emberi akarat szabadságában, és hiszünk az egymásért vállalt kölcsönös felelősségben, ami elválaszthatatlan része a nyugati kultúrának. Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik.”
Drága jó Miniszterelnök úr, most is azt a gúnyát kéne felvenni, amelyikben ilyeneket volt képes mondani. A pávatolltól pedig, ami táncra kényszeríti, meg kéne szabaduln