Posted by

Zentai Péter
>Borzalmak következnek – mondta így, szó szerint, Putyin a finn elnöknek. Erről ezekben a percekben számolt be a CNN-nek maga Sauli Niinistö elnök, aki előzőleg nem is egyszer beszélt telefonon a Kreml és a Világ (jelenlegi) urával. (korábban játszott ellene hoki meccseken is).
A lényeg: a finn államfő nem zárja ki a nukleáris háború kitörésének lehetőségét Putyin szavai és hangvétele alapján. Hajthatatlan embernek tartja, aki semmiképpen se adja lejjebb, mint hogy a Nato vonuljon ki Kelet-Közép Európából, és ha Finnország (Svédország) belépne, annak beláthatatlanul súlyos megtorlás lenne a következménye. Figyelemreméltó,a finn elnök azt mondja, amit e sorok írójának évekkel ezelőtt Soros György mondott: a legveszélyesebb benne (Putyinban), hogy elhiteti magával, meggyőződésévé vált, hogy az orosz ortodox egyházzal (Orbán Viktor kitüntetett kedvencével) szembeni szent kötelessége, Isten-től származtatott küldetése “Oroszország-anyácska” naggyá tétele Niistö: ” ez az anya fontosabb számára, mint saját édesanyja”.
A finn elnök szerint Putyin érdemben csak az Egyesült Államok elnökével hajlandó tárgyalni, számára Lengyelország, Ukrajna stb. kis zérók érdektelenek, A világ, számára, Amerika, Kína és Oroszország anyácska. Majd ők felosztják egymás közt… . (Hát ilyen a barátja(Putyin) és ilyen az ellensége (Biden) a mi küldetéses vezérünknek. Eddig…)