Putyint utolérte a zsarnokok átka

Posted by
Végh Edvárd
>A háborús bűnös orosz diktátor az Ukrajna ellen indított agressziójának látványos kudarca révén döbbent rá, hogy a saját hírszerzése szolgalelkűségből, és félelemből alapvető információkat titkolt el előle. Ugyanis az orosz titkosszolgálat, azaz a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetői hajbókoló talpnyalókként azt mondták Putyinnak, amit az hallani akart. Minthogy pedig a valóság nem éppen az volt, ami elnyerte volna a rettegett zsarnok tetszését, ezért szemrebbenés nélkül hazudtak neki.
Viszont egy háborút hamis hírszerzési értesülések alapján megindítani nem csupán katonailag, de politikailag is rendkívül kockázatos.
Az orosz diktátor mindezzel most szembesült. Kijózanító hatással lehetett rá, mert éktelen haragjában máris vad tisztogatásba kezdett a titkosszolgálatnál. Bosszúból sorra váltja le, és csukatja be a FSZB magas rangú vezetőit. Minden diktátor előbb-utóbb beleesik ebbe a csapdába. A saját gyáva, haszonleső, és gerinctelen talpnyalóik azt suttogják a fülükbe, amit hallani akarnak. Aztán meg beleszaladnak egy irdatlan nagy pofonba. A valóság kegyetlen.