Fölöttébb kellemetlen, amikor a barátunkból háborús bűnös lesz

Posted by

 

Mélyebben belenézve a folyamatokba csak álmélkodik az ember. Putyin háborúzik, ezért a világ megbünteti, Putyin még mérgesebb, és még több háborúval fenyegetőzik. Amerika meg a britek úgy döntöttek, hogy nem vesznek az oroszoktól olajat meg gázt. Könnyen mondják, elég messze vannak. Európa egyelőre nem teheti meg, hogy nem vásárol. Putyinnak ez pillanatnyilag az egyetlen bevétele, amiből finanszírozza a háborúját. A háborús pszichózis miatt emelkedik a gáz ára, Európa bespájzol, amíg tovább nem romlik a helyzet, tehát Putyinnak még több pénze lesz a céljaihoz. Ki büntet és kicsodát? Észak-Korea hány évtizede van embargó alatt, s kik szenvednek? Nem a vezetők.

Fölöttébb kellemetlen, amikor a barátunkból háborús bűnös lesz.

És még ráadásnak az atomfenyegetés. Atomerőműveket foglalnak el az oroszok Ukrajna területén, és magasabb készültségi fokozatba állították az atomarzenáljukat. Innen már csak egyetlen kérdés marad: őrült-e Putyin, aki akár kirobbanthat egy nukleáris világégést kudarckerülő megfontolásokkal, vagy rendkívül ügyes pókerjátékos a világjátszmában, aki mozdulatlan arcvonásokkal blöfföl? (Nagy segítség a botox.)

Ukrajna nem tud győzni, Oroszország nem bír veszteni. Magyarország stratégiai nyugalomban, az ide-oda táncolás ilyen helyzetekben nem működik. Csak a választásokig bírjuk ki, aztán új világ kezdődik. Vagy marad ez a hazudozós, álhíres, kétszínű buborék, amit bármikor szétpattint a háború valósága.