Az ellenzéki összefogás narratívája: Orbán a magyar Putyin

Posted by

Buzinkay György
képviselő-jelölt

>Orbán Viktor teljes mértékben kiszolgáltatottá tette hazánkat Oroszország irányába. Miközben arról beszélt, hogy “nem leszünk gyarmat”, az elmúlt 12 évben ennek az ellenkezőjét valósította meg. Függünk az orosz gáztól, gigantikus orosz hitelből oroszok építenek nálunk atomerőművet, és orosz kémbank működik Budapest szívében. HOGYAN SZOLGÁLTATTA KI ORBÁN MAGYARORSZÁGOT PUTYINNAK? (Korántsem teljes lista)

NYUGAT HELYETT KELET FELÉ FORDULT. Miközben éjjel-nappal a Nyugatot és az EU-t szidta, folyton Putyinhoz, és más keleti elnyomókhoz dörgölődzött, akik hosszú évek óta hatalomban vannak, és nem is akarnak távozni onnan.

DRÁGA HITELEKKEL LÁNCOLT MINKET OROSZORSZÁGHOZ. Az olcsó uniós források helyett drága orosz hitelekkel növelte az ország gazdasági kitettségét Putyin felé.

NÖVELTE HAZÁNK ENERGIAFÜGGŐSÉGÉT OROSZORSZÁG IRÁNYÁBA. Az orosz gázt és az oroszok által épített atomerőművet választotta a megújuló energiaforrások helyett. A Fidesz megszavazta, hogy Magyarországon tilos szélerőműveket létesíteni.

AZ OROSZ BEFOLYÁSSAL IS A NER-T GAZDAGÍTOTTA. Például Mészáros Lőrinc kiveszi a részét Paks 2-t megépítéséből, Rogán pedig az oroszoknak kiadott letelepedési kötvényen nyerészkedett.

OROSZ KÉMBANKOT TELEPÍTETT MAGYARORSZÁGRA. Támogatta az orosz Nemzetközi Fejlesztési Bank Budapestre költözését, és munkatársainak diplomáciai mentességét. Biztonságpolitikai szakértők szerint a bank az orosz titkosszolgálatok átjáróházává vált.

SZÁMTALAN OROSZ VONATKOZÁSÚ UNIÓS FELLÉPÉST VÉTÓZOTT MEG. Olyan vétókról van szó, amelyekkel vagy közvetlenül orosz érdekeket szolgált, vagy felesleges feszültséget és zavart keltett az EU-n belül.

A PUTYIN ÁLTAL TÁMOGATOTT SZÉLSŐJOBB PÁRTOKKAL BARÁTKOZOTT. Az élére állt azoknak a szélsőjobboldali párt-szerveződéseknek Európában, amelyek Putyin támogatását élvezik, mint a Le Pen-féle francia Nemzeti Tömörülés vagy a Salvini-féle olasz Lega.

BÜSZKE RÁ, HOGY PUTYIN BARÁTJA. Orbán jóval gyakrabban találkozik Putyinnal, mint bármely más európai vezető. A külügyminisztere,
Szijjártó Péter orosz kitüntetésben részesült.

A HÁBORÚ KITÖRÉSE ELŐTT IS PUTYINHOZ MENT. Hiába nézte rossz szemmel a teljes EU és a magyar ellenzék, hogy Orbán az Ukrajnát és Európát nyíltan fenyegető Putyinhoz megy látogatóba, ő mégis megtette.

MÉG MA IS SEGÍT AZ OROSZ PROPAGANDA TERJESZTÉSÉBEN. A fideszes média orosz propagandát közvetít, a köztévé még Ukrajna megtámadása után is az orosz hazugságokat szajkózza.