Világ-háború

Posted by
Szürkenyúl
>Egy háború célja mindig területszerzés, vagy gazdasági erőforrások megszerzése, vagy vallási és/vagy politikai ideológia terjesztése, mégpedig fegyverekkel, erőszakkal. Helyben vagyunk, kedves nyulacskáim! Kimondhatjuk, minden háború kezdeményezése bűncselekmény! Minden esetben arról van szó, hogy egy ország, népcsoport erővel akarja elvenni azt, ami nem az övé, vagy meg akar téríteni. Az sem mellékes, hogy mindig rombolással, gazdasági visszaeséssel, mérhetetlen szenvedéssel jár, mely minden esetben a civil lakosságot érinti.
Itt az ideje, hogy minden nagyhatalom és kishatalom vezetője elkezdjen gondolkozni! Azon, hogy a múltunkban nagyon sokszor voltunk már hasonló helyzetben. Mire gondolok? Arra, hogy már a felfedezések korában is hasonló esetek történtek, mint most Ukrajnában.
Emlékezzünk, mit tettek a spanyolok, olaszok, portugálok, hollandok, angolok? Területszerzés, hatalomszerzés, és anyagi javak megszerzése miatt támadtak más népekre, és nem kímélték az őslakosságot sem. Maradhatunk a 20. században is! Lehet szépítgetni, de emlékezzünk Vietnamra, Kambodzsára, Közel-Keletre, a világháborúkra, de akár ’68-ra is!

Minden esetben a három fő ok valamelyike érhető tetten (területszerzés, vagy gazdasági erőforrások megszerzése, vagy vallási és/vagy politikai ideológia terjesztése)! Nincs új a Nap alatt! Nem kéne tanultunk hibáinkból? De! Ha nem kapunk észbe időben, akár napokon belül kitörhet a harmadik világháború is! Mikor tanulunk már meg békésen élni egymás mellett?
Ezen is elgondolkozhatnának az országvezetők! Mindenki, akár Ukrajna is! Mi szükség volt például a nyelvtörvényükre? Mást is kérdezhetnék, de legyen elég ennyi!
Földünkön számtalan helyen vannak még fegyveres konfliktusok, de kijelenthető, győztes sehol sem lesz! Ezer milliárdokat költünk fegyverekre, csak azért, mert az egyik ország uralkodni akar a másikon, mert gazdagabb akar lenni, és mert félünk egymástól. Ha ennek a mérhetetlen mennyiségű pénznek jelentős részét nem fegyverkezésre fordítanánk, hanem Földünk megmentésére, a klímakatasztrófa elkerülésére, talán még életben is maradhatnánk!
Érdemes megfigyelni azt is, hogy azon országok vezetőit, akik nem uralkodni akarnak, nem törnek világuralomra, nem hatalomra vágynak, hanem szolgálatnak tekintik megbízatásukat, azokat nem kell védeni! Minden további nélkül tömegközlekednek, vagy kerékpáron járnak, nem félnek az állampolgároktól. Miért is tennék?
És ami még inkább érdekes, pont ezek azok az országok, ahol az emberek magas életszínvonalon élnek! (Nézzük meg milyen az életszínvonal a szuperhatalom Oroszországban vagy Kínában, Indiában, vagy akár Ukrajnában!)
Drága nyulacskáim, nem tudom megfigyeltétek-e, ahhoz, hogy egy ország gazdag legyen, és főleg, hogy állampolgárai jól éljenek, semmi köze az ország nagyságának, semmi köze a természeti kincseknek, termőterületek nagyságának! Lásd például Oroszországot! Nagy területen fekszik, tele ásványi anyagokkal, kincsekkel, az életszínvonal mégis a bányászbéka segge alatt van!
Ahhoz, hogy egy ország gazdag és élhető legyen sok minden kellhet, de nem fegyverek, nem gyűlölködés, nem mérhetetlen kizsákmányolás, nem antiszemitizmus, nem fajgyűlölet!
Joggal kérdezhetitek, hát akkor mi? Nagyon egyszerű! Tisztesség, intelligencia, egymás tisztelete, tolerancia!
Visszatérve az igazán gazdag országokra, természetesen nem Oroszországra, Ukrajnára, vagy Magyarországra gondoltam, nincsenek ellentétek nemzetiségek, különböző vallást gyakorlók között sem. Van még egy dolog, ami jellemzi ezeket az országokat, mégpedig az, hogy az egyházak nem politizálnak, nincsenek jelen az adott ország gazdaságában sem!
Egy egyházvezető polgárháborúval fenyeget egy egész országot, ha leváltja a hatalmon lévő rendszert. Felháborító! Ez is csak Magyarországon, és a hozzá hasonló országokban történhet meg. A magyarországi egyházak a NER mellé álltak, cserbenhagyta ezzel hívők többségét, mi több, egymásra uszítják őket. Ez megbocsáthatatlan! Ez is egyfajta háború, szerencsére még fegyverek nélkül. Mondjuk ki bátran, így is óriási bűnt követtek el, tettük semmivel sem igazolható!

Drágáim! Beszéljünk kicsit a migrációról. Szorosan ide tartozik! Először is, mindenki ott szeretne élni, ahová született.  Másodszor, nem csak a befogadó országoknak okoznak gondot a migránsok, háborúk, szegénység, nélkülözések elől menekülők, azoknak az országoknak is, ahonnan ilyen, vagy olyan okból menekülni kényszerülnek az emberek.
A migráció csak az okok megszüntetésével szűnhet meg! Az okokat pedig minden ország saját maga tüntetheti el! Számtalanszor előfordult, a külső beavatkozás csak ronthat a helyzeten!
Tiltakozni kell az erőszak minden formája ellen, minden népnek ki kell követelnie az emberséges bánásmódot, olyan vezetőket kell választania, akik vezetik az országot, nem félrevezetik és kifosztják, akik nem uralkodni akarnak, hanem szolgálni!
Minden nemzet saját maga, csak az ott élő emberek tudnak véget vetni az esztelen öldöklésnek, tömeggyilkosságoknak, háborús bűnöknek, az emberek megalázásának, kihasználásának!
Ezek nem üres szavak! Ha jól figyeltetek, hallhattatok híreket arról, hogy Oroszországban egyre többen tiltakoznak a háború ellen. Ez az, amire szükség van! Nem Amerika, vagy a NATO fogja megoldani az orosz-ukrán háborút sem, más országok beavatkozása csak olaj lenne a tűzre! Az már a harmadik világháború lenne! Az persze nem kérdés, egy háborús bűnössel és országával minden gazdasági kapcsolatot meg kell szakítani!
Az is egyértelmű, hogy meglehetősen elkéstek a tiltakozással, nem vették elég komolyan a jelzéseket. Mi, magyarok sem! Elnéztük Orbánnak, hogy Putyint csókolgassa.
A keleti nyitás valójában egy Diktátorsimogató megnyitása volt! Putyin csicskája mára már egyértelműen egy zakkant erkölcsi nulla! Még mindig üzletelni akar egy tömeggyilkossal, egy testvérgyilkossal. Azt gondolja ez az elmeháborodott, hogy Putyin a barátja, de kérdezem én, mikor volt egy csicskáztatónak barátja a csicska? Tudja ezt már mindenki, az EU is tisztában van vele! Világosan látják, hogyan tenyerelt rá a közmédiára, hogy építette le az ellensúlyok rendszerét, hogy saját pártjára íratta át a választási törvényt, az alkotmányt, és nem utolsó sorban azt is tudják, hogy pereputtyával, haverjaival lopkodja még az EU-s forrásokat is, hogy végtelenül korrupt! Az sem mellékes, hogy háborút visel saját népével, és az Unióval szemben is! Láthatjuk, hallhatjuk, nap mint nap hogyan uszítja szavazóit az EU, vagy ahogy ő mondja, Brüsszel ellen. Még mindig foggal-körömmel kapaszkodik a gyilkos Putyinba, Európában már szinte szóba se állnak vele!
Aranyos drága nyulacskáim, valljuk be, sokkal erélyesebben kellett volna tiltakoznunk a trottyos és bűnbandája ellen, de talán még nem késő! Áprilisban el kell zavarnunk, megmutatva Európának is, a demokráciát, a békét, a gazdasági felemelkedést választottuk az ország kifosztásával, az emberi méltóság sárba tiprásával szemben!
Hogy fogunk a tükörbe nézni április 4-én, ha egy ilyen aljas, elmeháborodott diktátort sem tudunk elzavarni? Erre inkább gondolni sem akarok! Az nagy szégyen lenne az egész nemzetre nézve!

Címkép: Egymásra nézve….