Orbán a messiás

Posted by
Batka Zoltán
>Nem tudom, hogy összesítik-e magukban a Fidesz szavazók, hogy a csalhatatlan, messiás vezérük vezetésével mára Magyarország

– Elbukta a lengyelek barátságát, a lengyel és a magyar immáron nem dva bratanki ( Gratula !!! Ez még rákosi érában sem jött össze)

– Lassan, de elbukja a német kormánypártok támogatását is (akiknek kapóra jön, hogy az autópiac amúgy is recessziós lesz, szóval nincs már akkora szükségük az itteni kapacitásaikra.).
– Az USA-val jeges a viszony, pláne, hogy Szijjártó Bident még megválasztása előtt egy orosz propaganda alapján forgatott videóban lekorruptozta.
– Az Európai Bizottság direkt a kedvünkért kénytelen volt kilépni a komfortzónájából és jogállami szankciókat alkalmazni. Egyelőre kétséges, hogy mikor kaphat az ország lóvét.
Namármost mindezt úgy, hogy az országnak, a közösségnek az égegyadta világon semmiféle érdeke nem fűződött ezekhez a konfliktusokhoz, ezek mind Orbán messiási meglátásai miatt jött össze, és a zöme az utóbbi két évben.
Csak néhány, Orbán további messiási meglátásaiból:
– 2016 a lázadás éve lesz, populisták Európa-szerte előretörnek (Nem lett)
– Amerikában Trump fog nyerni (egyszer éppen csak bejött utána már nem)
– A Néppárt a végtelenségig tolerálja Orbán provokációit (nem)
– A nyugat dekadens, haldoklik (nem, éppen emelkedik fel)
– A Kelet viszi a zászlót (Oroszország az államcsőd szélén tántorog, Kína esetében sem olyan holtbiztos a jövő)
– A V4 lesz a térség motorja, az EU súlypontja, élen Magyarországgal (nem)
– A Fidesz távozásával a néppárt szétesik (nem)a fidesz egy erős szélsőjobboldali blokkot alkot majd az EP-ben (nem)
– Oroszország elfoglalja Ukrajnát (esélye sincs rá) az Ukrán nép, állam nem létezik (de, létezik, nagyon is)
Röviden összefoglalva: Orbán “zsenije” kb. annyi, hogy a gátlástalanul lenyúlt EU-forrásokból egy primitív ám óriási szavazatmaximalizáló gépezetet tud üzemeltetni. Ma már szinte kizárólag az alacsony képzettségű, szerény képességű elnyomorodott élethelyzetbe került tömegek agymosására épít. (Ellenzék miatt 400 az euró)
Ennyi és semmi több. Minden másban egy kibaltázott dilettáns, aki mellé egy önimádó, nárcisztikus alak, aki az országot a nép sorsát totálisan alárendeli saját hiúságának.