Mindenki az ukrán elnök vígjátéksorozatára kíváncsi – most Magyarországra jön az RTL-en

Posted by

Elképesztően megnőtt a kereslet Európából a Nép szolgája című vígjátéksorozat iránt, amiben a jelenlegi ukrán elnök, Volodmir Zelenszkij még színészként egy ukrán elnököt játszott. A történet szerint egy középiskolai tanár, Vaszil Petrovics Goloborogykó poénból elindul az elnökválasztáson, aztán korrupcióellenes üzeneteivel meg is nyeri azt.
A fikció aztán 2019-ben valósággá vált, amikor Zelenszkij, a Nép Szolgája nevű pártja színeiben, korrupcióellenes üzeneteinek hála tényleg megnyerte a választást.
A 2015-ben indult, és három évadot megélt sorozatban Goloborogykó úgy lát neki az ország irányításának, hogy lemond az elnöki tisztséggel járó előnyökről, családjával él, és biciklivel jár dolgozni. Amióta Zelenszkij, az oroszoknak ellenálló Ukrajna arca lett, aki a menekülés helyett az agresszorral szembeni harcot választotta, elképesztően megnőtt az érdeklődés a sorozat iránt.
Az Eccho Rights nevű cég forgalmazza a Zelenszkij Stúdió által készített műsort. A bevétel egy részét pedig az ukrán Vöröskeresztnek ajánlották fel. A sorozatot eddig egy brit, egy közel-keleti, egy görög, és egy román tévécsatorna vette meg, de sugározni fogják Bulgáriában, Moldovában, Észtországban, Franciaországban, Finnországban és Georgiában is. Az RTL Klub március 20-án vasárnap megkezdi a sorozat sugárzását.