Menekülő roncsautó három hisztériás sofőrrel – a magyar gazdaság

Posted by
Békesi László
>A forint árfolyamának összeomlása miatt a kormánynak is meg kellett szólalnia. Bár ne tette volna!
Varga Mihály azt találta és merte mondani, hogy az árfolyam szabadeséséért az EU gazdasági szankciói, azaz Brüsszel a felelős. Az EU így akarja megfizettetni többek között a “magyar emberekkel” a háború okozta gazdasági károkat.
Azaz nem a fegyveres agressziót elkövető Oroszország, nem az alapjaiban téves, sőt bűnös magyar gazdaságpolitika, a hiteltelen, inkompetens, hibát hibára halmozó, mulasztásait és bűneit rendre újabbakkal tetéző kormány, hanem a fegyveres agressziót az Oroszország számára legfájdalmasabb gazdasági szankciókkal megfékezni szándékozó EU felel azért, hogy a nemzetközi pénzpiacok Oroszország után a magyar gazdaságot tekintik a legkockázatosabb, legveszélyeztetettebb nemzetgazdaságnak, kilátásait a legrosszabbnak a régióban, ezért menekülnek forint eszközeiktől.
Ennek a hazugságnak a konkrét tények látványosan ellentmondanak. A régió önálló nemzeti valutái a háború kitörése óta sokkal kisebb árfolyamveszteséget szenvedtek el mint a forint, valamennyi magyar gazdasági indikátor növekvő kockázatokat, romló fundamentumokat, kiszámíthatatlan jövőt jelez.
Varga ezzel a gátlástalan, aljas hazugsággal a formális logika alapszabályát is megszegi: felcseréli az okot az okozattal.
Ilyen primitív, vérlázító hazugságra csak az vetemedik, aki maga is aktív részese és gátlástalan kiszolgálója egy velejéig romlott, bűnös rezsimnek, aki nyilvánvaló felelőségét úgy próbálja meg letagadni és áthárítani, hogy másokat okol saját bűneiért. Ez tipikus felelősség áthárítás, bűnbakképzés, alávaló vádaskodás.
Azt az EU-t vádolja gazdasági károkozással, amelynek a magyar gazdaság és az Orbán kormány, bőkezű támogatásai révén a legválságosabb években – a gazdasági és hitelválság idején – köszönhette működőképességét, talpon maradását, majd a boldog békeidőkben gyarapodását, a rezsim haszonélvezőinek korlátlan gazdagodását.
Tudom, hogy a gondolkodó és tájékozott emberek számára ez a képtelen hazugság nyilvánvaló, nem szorul bizonyításra. Ám azzal is tisztában vagyok, hogy sok emberhez csak a hatalmas hangerővel hirdetett és állandóan szajkózott goebbelsi propaganda jut el, így akarva-akaratlanul is hitelt adnak az önigazoló csalásnak, hazugságnak.
Ezért talán nem felesleges egy egyszerű hasonlattal érzékeltetni, hogy milyen helyzetben van ma a magyar gazdaság.
Gazdaságunk ma egy olyan autóhoz hasonlatos, amely tömeges szabálytalanságaival már számos karambolt okozott, ezért a rendőrök üldözőbe vették, hogy megállítsák és megbüntessék. Többször is felszólították a menekülő autót a megállásra, de az nem engedelmeskedett a felszólításnak. Ezért az üldöző rendőrautókból figyelmeztető lövéseket adtak le. Ezek egyike eltalálta a menekülő autó üzemanyag tartályát, jókora lukat ütve rajta, amin ömlik az úttestre a benzin.
A menekülő kocsit egyidejűleg hárman vezetik. A pénzügyminiszter tövig nyomja a gázpedált, hogy gyorsuljon az autó, a jegybank elnök hisztérikusan rugdossa a féket, hogy elkerülje a karambolt, a miniszterelnök pedig össze-vissza rángatja a kormányt, hogy kikerülje a kátyúkat, út akadályokat.
Az üldözés egy keskeny úton folyik, amelynek az egyik oldalán mély szakadék tátong, a másik oldalát hatalmas sziklák szegélyezik.
Pillanatnyilag nem lehet kiszámítani az ámokfutás végét. Lehet, hogy a kocsi a szakadékba zuhan, lehet, hogy a szikláknak csapódik, vagy a kiömlő üzemanyag belobban és megállítja az autót.
Azt sem lehet tudni, hogy a bűnös sofőrök túlélik e a karambolt, esetleg maguk is megsemmisülnek.
Csak az biztos, hogy az autó tulajdonosai, akik megbocsáthatatlan hibát követtek el akkor, amikor a kocsi vezetését közveszélyes bűnözőkre bízták, súlyos árat fognak fizetni ezért a tévedésért.
A karambol után egy működésképtelen roncsot kapnak vissza, ráadásul meg kell téríteniük az ámokfutás során okozott károkat és súlyos büntetéseket.
Ebben a helyzetben nem újabb sofőrökre, hanem hozzáértő autószerelőkre lesz szükség, akik képesek megjavítani az összetört kocsit, munkájukért se pénzt, se köszönetet nem várnak, csak azt kérik, hogy ne akadályozzák a nehéz munkát.
Tessék mondani, egyáltalán léteznek ilyen autószerelők?!