A legaljasabb kormányzati reklám

Posted by
Föld S. Péter
>Ha valaki tudni szeretné, melyik a mostani kampány legaljasabb kormányzati reklámja, annak figyelmébe ajánlom azt a videót, amely leginkább a TV2-n látható. Úgy kezdődik, mintha normális volna, amit mutatnak és tisztességes, de elég hamar kibújik a szög a zsákból. Anyuka kérdezi a kislányát, hogy milyen napja volt az iskolában. Megtudjuk, hogy jó napja volt az iskolában a kislánynak, a matekdoga ugyanis elmaradt, mert jött egy előadó bácsi, aki arról beszélt a gyerekeknek, „hogy vannak fiúk akik lányok meg lányok, akik fiúk. És hogy én is lehetek fiú, ha úgy gondolom”.
A rövid videó végén közlik velünk, hogy a reklám Magyarország Kormánya megbízásából készült, a kormány még ara is felhívja a figyelmet, hogy április 3-án mondjuk el a véleményünket a gyermekvédelmi népszavazáson.
Van, akinek már most is van véleménye az ilyen és ehhez hasonló aljasságokról. Például az, hogy a kormány ismét megmutatta, hogy mindig van lejjebb, és ismét szintet lépett aljasságban. Amit láttunk, az ugyanis bődületes hazugság, hiszen nincs ma olyan iskola Magyarországon, ahol azért marad el a matekdoga, hogy egy előadó bácsi arról papolhasson a gyerekeknek, hogy „vannak fiúk, akik lányok és vannak lányok, akik fiúk, és ha egy lány fiúk akar lenni, megteheti.”
Tudja ezt Magyarország kormánya is, mégis ezeket az alávaló szavakat adta a filmen szereplő kislány szájába. Aki még kiskorú, így nyilván a szülők belegyezése is kellett ahoz, hogy ezt a gyalázatos szöveget elmondhassa. Nem volt nagyon hiteles a szerepében, de ezt tudjuk be a fiatal korából eredő tapasztalatlanságának, valamint annak, hogy még nem annyira fifikás, mint a hazug szöveget vele szajkóztató cinikus és romlott felnőttek.
És itt mondanunk kell valamit a szülők felelősségéről is. Valami szaftosat és cifrát. Akik rábólintottak erre a gyalázatra, azoknak arra is gondolniuk kellett volna, hogy a videót a kislány osztálytársai is láthatják, és kis hazudozónak a reklám vetítése után is be kell mennie az iskolába. Nem abba a nem létező iskolába, ahol egy kitalált előadó bácsi sehol nem hallható szövegeket mond a gyerekeknek, hanem abba az igazi suliba, ahol nem marad el a matekdoga, viszont e szánalmas és alávaló szereplés miatt a többi gyerek megállás nélkül cikizi a kislányt.
Ezt a reklámot – benne a hazug, mocsadék szöveggel – Magyarország Kormánya megrendelte. Valaki jó pénzért megírta, egy másik illető leforgatta a filmet, de előbb még szereplőket kerestek hozzá. Casting lehetett, ahol kiválasztották a „szerencsés nyertest”, aki elmondhatta ezt a gyalázatot.
Szégyen, ami ezen a felvételen hallható, és ha volna Magyarországon tisztességesen működő Médiahatóság, már letiltotta volna ezt a reklámot. És a bűnöldöző szerveknek is volna dolguk ezzel a méretes hazugsággal, mert amit láttunk, nem más, mint rémhírterjesztés, a közvélemény tudatos félrevezetése és becsapása. Olyan förtelem, amely alkalmas a köznyugalom megzavarására, nem mellesleg félelmet kelt a tudatlan, a kormányzati tájékoztatás által lebutított emberekben.
Az illetéks hatóság, ha úgy gondolja, tekintse ezt az írást feljelentésnek. Vádiratnak Magyarország Kormánya ellen, gyermekeink sérelmére, előre megfontolt szándékkal, különös aljassággal, visszaesőként elkövetett bűncselekmény gyanújával.
Megjelent a Hírklikken