A sorok között – vereség

Posted by
Schmidt András
>Az orosz sajtót olvasva, ott van a sorok között a vereség elismerése:
1./ Lavrov kész tárgyalni a békéről, és annak garanciájáról, hogy Ukrajnában nem lesznek Oroszországot fenyegető fegyverek. – Tehát ma vannak? Biztosan, hiszen lövik szét az orosz sereget. Ezeket szeretné eltávolítani? Vajon miért?
2./ Nariskin, a hírszerzés főnöke kijelentette, hogy az USA a konfliktus elhúzódása érdekében dolgozik. – Azaz, az oroszok villámháborús terve megbukott, nincsenek felkészülve arra, hogy cca 150 ezer emberrel egy elhúzódó háborút viseljenek, miközben az ország devizatartalékait, amiből lehetne finanszírozni a háborút, zárolták. Maradt az aranytartalék, amelyet Kína kész megvenni nagyon nyomott áron. Ezért nem is akarják eladni neki.
3./ A megszállt területeken hatalmi vákum alakult ki, írja az orosz Nyezaviszimaja Gazeta. – Azaz elszámították magukat az oroszok, mert lakosság nem működik velük együtt, az ukrán településvezetés nem működik velük együtt, nincsenek áruló önként jelentkezők a település vezetésre, a lakosság a megszállt területeken ukrán zászlókkal tüntet tömegesen a megszállók ellen.
4./ Ugyancsak ez az újság ír arról, hogy a Moszkvai pravoszláv Patriarchátus szétesése elindult. – Igen, mert az Ukrajnában működő Moszkvai Patriarchátushoz tartozó papság fellázadt, amiért a Moszkvai Központ Putyint támogatta. Az Ukrajnában működő papság már a szakításról nyilatkozik csoportosan ukrán nyelven.
5./ A nyugat nagyon rossz helyzetbe kerül, írja sok orosz elemző, ha lemond az orosz gázról. – Végre eljutott az oroszok tudatáig, hogy előfordulhat, hogy a nyugat leválik az orosz olaj- és gázszállításoktól. Ezek a cikkek a saját megnyugtatásukat szolgálják, mert hát félnek, hogy ez meg is esik egyszer. Aztán cső már csak Kínába megy, amelyik onnantól kezdve diktálja a feltételeket. Tudni kell, hogy az orosz költségvetési bevételek 2/3-a az olaj és gázipar befizetéseiből származik.

Támogassuk minden erőnkkel Ukrajnát! Legyünk büszkék honvédő harcukra!

Címkép: Orosz jegybank arany-terme