Az oroszok elfoglalták Európa legnagyobb nukleáris erőművét

Posted by
Szent-Iványi István
>Az orosz csapatok előbb tűzbe borították, majd ma hajnalban elfoglalták Európa legnagyobb nukleáris erőművét, a Zaporozsje melletti Energodart. A hírek szerint a tüzet sikerült ugyan megfékezni, de korántsem megnyugtató, hogy orosz kézre került az erőmű, ami egyrészt az ország áramellátásában játszik fontos szerepet, másrészt egy időzített bomba. Ebben sajnos egy nukleáris katasztrófa esélye is benne van.
Közben egyre több a civil áldozat és egyre kíméletlenebb harcmodorra váltanak az orosz erők. A termobárikus bomba alkalmazása, az óvódák, iskolák és kórházak elleni kíméletlen támadások és a civil áldozatok nagy száma miatt itt már egyértelműen háborús bűncselekméynekről van szó és a Hágai Nemzetközi Bíróság már meg is kezdte az ezzel kapcsolatos adatgyűjtését.
Ezek a bűnök Putyin lelkén száradnak. Ne feledjük, hogy Putyin elnöknek volt egy magyar Sancho Panzája is, aki szégyent hozott a magyar névre. Ő volt az, aki még néhány hete, e szörnyű háború előestéjén is a szoros kapcsolatokat és a kölcsönös tiszteleten alapuló barátságot éltette Moszkvában. Ők persze tisztelhetik továbbra is egymást, de tőlünk semmilyen tiszteletet nem érdemelnek.
Ezt a szégyent le kell mosnunk április 3-án a magyar névről!