Hinta-palinta, Orbán Viktor hátat fordított magának

Posted by
Bruck András

>Orbán Viktor 24 óra után visszakozott és aláírta Ukrajna EU belépését, továbbá a budapesti orosz kémbank kitiltását és Paks 2 leállítását… Ilyen hátraarcot még nem látott a világ, kártyavárként omlik össze egy évtized összes hazugsága: Putyin rakétái Ukrajnát lövik, de Orbánt is telibe találták.

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő szúrta ki, hogy a Fidesz és a KDNP képviselői ezek közül többet meg is szavaztak. Az egyik ilyen módosítás ezt írja:haladéktalanul tiltsák be az orosz ellenőrzés alatt álló alapok és bankok, például a Nemzetközi Beruházási Bank unióbeli működését.
másik módosítás a paksi bővítésre is vonatkozik: Szüntessenek be az Oroszországgal a nukleáris területen folytatott minden együttműködést, különösen a Roszatommal és leányvállalataival való együttműködést, így az Oroszországgal a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség keretében folytatott együttműködést, valamint szüntessék meg vagy vonják vissza a Roszatom valamennyi leányvállalatának működési engedélyét.

Az állásfoglalás szövegében szerepel még egy kitétel, amely a letelepedési kötvényekről szólt: Az EP felhívja a tagállamokat és a befektetési rendszerek révén tartózkodási engedélyt biztosító szövetséges országokat, hogy vizsgáljanak felül az ilyen tartózkodási jogállással rendelkező minden kedvezményezettet, és vonják vissza a vagyonos orosz magánszemélyek és családtagjaik, különösen a szankcionált magánszemélyekhez és vállalatokhoz kapcsolódó kedvezményezettek tartózkodási engedélyeit.
Deutsch TamáCategoriess az Atv.hu-nak azt nyilatkozta a kérdésre, hogy megszavazták-e a paksi bővítés leállítását, hogy Természetesen nem. Ennyi.
Később egy Facebook-posztban hazugsággal vádolta Ujhelyi Istvánt. Ehhez képest a név szerinti szavazás összesítéséből látszik, hogy a fideszesek megszavazták mindhárom módosító javaslat beemelését a végső állásfoglalásba, majd magát az állásfoglalást is.

Címkép: Halász Géza Semerese ember