Szegénykém azt hitte, az oroszoknak kell fegyvert adni

Posted by
Gyurcsány Ferenc
>Csak most néztem rá a tegnapi Orbán interjúra. Érdemes volt.
Na nézzük!
A kormányfő erőt és magabiztosságot akar mutatni. Háborús helyzetben ez okszerű.
Aztán meg megfontoltnak is szeretne látszani.
Ez is jó lenne
Mondom: jó lenne.
Mert nem sikerül szegénykémnek.
Több dolgot is állított tegnap.
Például azzal indokolta a fegyverszállítások lehetetlenségét, hogy “azokkal a fegyverekkel esetleg magyar emberekre is lőnek majd, hiszen Kárpátalján magyarok is élnek.”
Szegény Orbán, félreértette a helyzetet, azt hitte, az oroszoknak kellene fegyvert adni. Nem, nem azoknak. Az EU a hazájukat védő ukrán népnek ad, akik között sok nemzetiségű állampolgár él, köztük magyarok is.
Meg azt is mondta csillagbogaram, hogy azért se adunk fegyvert, mert ami van, az nekünk kell. Tehát ha több lenne, akkor adnánk? Szóval nem elvi, hanem mennyiségi megfontolások vannak.
Aztán azzal folytatta a csodaember, hogy a szankciókban nem hisz, de most nem az okoskodás ideje van. Háború van. Most nem okosnak kell lenni, hanem egységesnek – tette hozzá. Tehát szerinte rosszak a most bevezetett szankciók. Ő nem bántaná az oroszokat. Ezek szerint nem meggyőzték, hanem legyőzték.
Szegény Európa erős embere. Most mi lesz?
Szóval pocsék napjai vannak szerencsétlen embernek. Nagyobb baj, hogy ártatlan emberek millióinak, és a dráma még nem ért véget.
Aztán most azzal ne is foglalkozzunk, hogy mekkora az ő személyes felelőssége, hogy egy történelmi ámokfutót támogatott egy évtizedig és szolgálta ki Magyarországot a zsarnoknak.
Putyin elvesztette a történelmet. Ahogy magyar barátja is el fogja veszíteni.