Miről tárgyalt Orbán 5 órán át Putyinnal?

Posted by
>Most újra felteszem a kérdést: vajon miről tárgyalt Moszkvában 5 órán át Orbán és Putyin? A gázról? Paksról? A Szputnyik Light vakcináról? A klímasemlegességről? Ne őrüljünk már meg: ezekhez bőven elég néhány minisztériumi főosztályvezető, na jó, nem bánom, néhány helyettes államtitkár, a megállapodás aláírásához pedig néhány díszminiszter. Putyin és Orbán miért diskurálna ilyesmikről öt órán át?
Amúgy senkit ne tévesszen meg, hogy Orbán egy-két napja, mint egy szépen domesztikált öleb, mindenben egyetért nyugati és NATO-partnereivel. Ha nem értene velük egyet, akkor sem sokat számítana a véleménye, amiként most sem veszi őt komolyan már szinte senki.
Magyarország megbízhatatlan partnerré vált, a NATO legnagyobb ellenségének sírig hű szövetségese, bizniszpartnere, előnytelen és saját népe előtt is titokban tartott szerződések megkötője, az orosz titkosszolgálat szálláscsinálója stb. A látszat, hogy Orbán most az EU-val és a NATO-val van, bőven megéri neki, ha közben egyéb titkos stratégiai háttérmegállapodásokat kötött a Gazdával.
Márpedig kötött, ebben biztosak lehetünk. Öt óra nagy idő. Gázra 12 perc, Paksra 15 perc, Szputnyikra 6 perc, klímasemlegességre 3 és fél perc, a többi úgyis a szakemberek dolga. Maradt még kb. négy és fél óra. De vajon mire?
Eközben a lakájsajtó feladata Putyin dicsőségét zengeni (zengi is), s különféle obskúrus szervezetek már Kárpátalját kérik vissza Putyintól. Ez utóbbival kapcsolatosan csak jelzem a történelmet felületesen ismerők számára, hogy Kárpátalja 1939. márciusi elfoglalása 1944. októberéig tartott. A benyomuló szovjetek aztán igen nagy számban küldték a területen élő 18-50 év közötti magyar férfiakat „málenykij robot”-ra, a ruszinokat, szlovákokat nem), s így került több mint 30.000 ember hadifogoly-, illetve munkatáborokba, az NKVD felügyelte szovjet GUPVI-lágerekbe. A kényszermunkában, az embertelen körülmények között, kitéve az éhezésnek, a fizikai bántalmazásnak, a szokatlan időjárásnak több tízezren elpusztultak.
És csak mondom: Putyin az elmúlt két évtized során számtalanszor hangoztatta, hogy a XX. század legnagyobb tragédiája a Szovjetunió szétesése volt.
Hát akkor most hajrá, forduljunk hozzá bizalommal!