Öt ok, ami miatt Orbánnak vitáznia kell

Posted by

Ezalényeg

A felcsúti miniszterelnök számára ez nem egy döntés, itt nincs választás. Ez a kötelessége miniszterelnök-jelöltként. A vitát visszautasítani nem csak gyávaság, hanem egyenesen a demokrácia leköpése.  Az őszi előválasztás egyik legnagyobb eseménye, egyben a demokrácia ünnepe volt a miniszterelnök-jelöltek vitája. Amióta Orbán Viktor vezeti az országot, ilyenre nem volt példa. Az ellenzéki pártok vezetői pedig be is mutatták, hogy miért. Itt nem lehet bujkálni, hazudni vagy köpködni – itt az embernek fel kell készülni, kiállni a próbákat és megmutatni, hogy valóban ők a legalkalmasabbak egy ország vezetésére. Ez lehet, hogy Orbán Viktornak nem tetszik, de a miniszterelnöki vita a kötelessége. Ha azt mondja, hisz a demokráciában, akkor tegyen is érte. Ne bújkáljon a közmédia és a milliárdokban úszó propagandagyár mögött! Legyen végre férfi, és álljon ki Márki-Zay Péter elé.
Ebben már nincsen választása. Hogy miért? Mi megmutatjuk:

1.) A magyarok többsége, köztük a fideszes szavazók is elvárják.

Közvélemény-kutatások tömkelege jelent már meg, amelyekben a nemzet legnagyobb része egyetértett: Orbán Viktornak ki kell állnia vitázni. Ő lassan 17 éve menekül az egyenlő feltételek mellet megtartott viták elől. Valódi, természetes módon azóta nem jelent meg az emberek előtt. Mivel a Fidesznek se programja, sem pedig tervei nincsenek a jövőre nézve, itt az ideje, hogy bemutassa: miért szavazna rá bárki? Ha nem megy el, azzal saját szavazóinak is bizonyítja: ő alkalamtlan a miniszterelnökségre.

2) Márki-Zay Péter bármikor kész kiállni, és már a szervezők is jelentkeztek – ő mire vár?

A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt készen áll, Orbánnak csak egy időpontot kellene mondania. A helyszínekből is hatalmas választék van. Több függetelen csatornán is ott lehet, a Partizán és az ATV is bejelentette, hogy szívesen fogadják. Mondjon végre igent, és történjen meg ez a vita. Ha a tengernyi lehetőség közül nem hajlandó választani, akkor könnyítse meg az emberek dolgát, és ne induljon el a választásokon.

3) A nyugati demokráciákban ez a világ legtermészetesebb dolga.

Ha Orbán demokratikus vezetőnek hazudja magát, tegyen is úgy! Álljon ki a választások előtt a legnagyobb ellenfelével, hogy a szavazók láthassák a Fidesz valódi arcát. Nuku közmédiás hazudozás, zéró propaganda, csak Márki-Zay Péter és Orbán Viktor egymás ellen.  Ha nem áll ki vitázni, akkor legalább a magyarok elé álljon ki, és jelentse be hivatalosan is: ő semmibe veszi a demokráciát.

4) Hiába tartja magát uralkodónak, Orbán a magyarok szolgálója kéne, hogy legyen, ezért is kötelessége vitázni.

Lehet, hogy Orbán Viktort egy évtized alatt ájulásig részegítette a hatalom, de ő nem több, mint egy megválasztott miniszterelnök. Orbán nem egy kiskirály vagy egy uralkodó, hanem a nép szolgája. Erre lett felhatalmazva, nem a lopásra. Ha az ország vezetésére eddig nem volt képes, akkor legalább a vitára menjen el: ez a kötelessége. Miniszterelnök-jelöltként nincsen választása, ki kell állnia vitázni. Ha elmenekül, azzal magát és az egész Fideszt minősíti.

5) Ha nem vitázik, megbukik vezetőként. Hogy akarja képviselni az ország érdekeit gyáva, vitaképtelen emberként?

Orbán Viktor lassan 58 éves. Itt az ideje, hogy összeszedjen egy kis bátorságot, és elkezdjen férfiként viselkedni. Ne bújkáljon a közmédia, a Fidesz-csicskák és a milliárdos haverok szoknyája mögé. Álljon ki vitázni, álljon ki Márki-Zay Péter ellen, álljon ki a magyarok elé. Ha elfut minden megpróbáltatás elől, vezetőként is megbukik. Nem csoda, hogy becsicskult Putyinnak és a kínai kommunistáknak is, hisz még vitába szállni sem képes. Aki még egy választási vita elől is elbújik, az nem érdemli meg a magyarok bizalmát.Kifogások persze mindig lesznek. Ha Orbán Viktor tud valamit, az a kamuzás és a mellébeszélés. Elmenekülhet a vita elől, hátat fordíthat a magyaroknak, leköpheti a demokráciát – ezzel csak önmagát minősíti. De cáfoljon ránk! Menjen el Márki-Zay Péter ellen vitázni.