Hullarablók

Posted by

Fábián András

>Nézem a villogó képsorokat. Ukrán (lehet, hogy orosz) apóka ül az autójában. Menekül a saját hazájában. Egyszer csak balról, mit sem törődve azzal, hogy min gázol keresztül, egy orosz harckocsi eltapossa azt az autót. Az öreg csodával határos módon megmenekül. A menekülő megmenekült a biztos haláltól. Meddig? Miért? Ezer kérdést tudnék még hirtelen feltenni, de nincs kinek és teljesen felesleges is, hiszen aki tehetné, az cinikusan hallgat és nem válaszol. A legtöbb, amit mond, hogy drogos nácikkal nincs miről tárgyalni, az ukrán katonák is inkább dezertáljanak és árulják el a hazájukat.

Az ukrán elnök tegnap egy videóban elbúcsúzott a világ tisztességesebb és normálisabb felétől. Még él, mondja, de ki tudja meddig. Fő, hogy a családja biztonságban van. Tudja, hogy meg fogják ölni. Orosz és belorusz „kollégája” nem is hajlandó tárgyalni vele. Igaz, hogy neki velük szemben van egy óriási bűne: őt nem csalással választották meg az állampolgárok, hanem demokratikusan. Ja, és persze még egy: nem volt hajlandó alávetni magát Putyin akaratának. Hitt a független nemzetek önrendelkezési jogában. Most már késő bejelenteni, hogy amennyiben az intervenciót leállítják, Ukrajna nem szorgalmazza a NATO-ba való belépést. Putyin már bejelentette, hogy majd ők szerveznek egy demokratikus választást, ahol nyilvánvalóan Janukovicsot fogja a nép „megválasztani”. A mindmáig tisztázatlan bűnözői múltjáról ismert báb-elnök (rablásért és erőszakos nemi közösülésért állt büntetőeljárás alatt, ám orosz barátai kimentették) mindmáig csak saját magát ismeri el Ukrajna vezetőjének. Természetesen Putyin támogatásával. Ha meg mégsem ő lenne, akkor gond nélkül találnak rögtön valakit a helyére. Fő, hogy Ukrajna orosz-barátsága feltétel nélkül garantált legyen. Fő, hogy Európa ne tegye be oda a lábát és ne közelítsen Oroszországhoz. Ez nem szülne jó vért. A legfrissebb hírek szerint az orosz „békefenntartók” ostrom alá vették Kijevet. Nem tudok erről többet mondani.

Van azonban más, aki beszél helyettem is. Kósa Lajosnak megint eldurrant az agya. Az ország egyik Orbánt támogató (finom fogalmazás!) hasznos hülyéje szerint az Ukrán háború elítélése nem lehet egyenlő Oroszország bírálatával. „Már azt is furcsának tartom, hogy valaki nem az ukránok melletti szolidaritását fejezi ki ebben a helyzetben, hanem az oroszokat támadja.”

A Honfoglalás 2000 nevezetű -gondolom „civil” – szervezet, meleg szavakkal fordult Putyinhoz: „Mi, magyarok, azt reméljük, hogy Putyin segítségével visszakapjuk Kárpátalját: levélben kérjük közbenjárását. Üdvözlünk Vlagyimir! Honfoglalás 2000 Egyesület – VI. Putyin Baráti Kör (SIC!)”. A V.I. vagy hatodikat, vagy Vlagyimir Iljicset jelenthet, ha van ilyen illető. Bár lehet, hogy a lelkes „honfoglalók” valójában Vlagyimir Vlagyimirovicsra gondoltak, csak eltolták. Decemberben ugyanezek „Ruszkik ide” címmel követelték, hogy jöjjenek Budapestre orosz rendőrök és védjék meg a magyar közintézményeket. Mégpedig azért, mert „a várható súlyos vereség miatt őrjöngő ellenzék károkat tehene épületeinkben, egyéb értékeinkben.” Azt is követelték már, hogy adjanak ki elfogatóparancsot Angela Merkel ellen. Bizonyos Szilvásy György a szellemi vezére ennek a körnek, aki mellesleg Orbánt is folyamatosan dicsőíti, és gyakran látható együtt a Munkáspárt elnökével, Thürmer Gyula doktorral is. Volt, hogy Orbánt javasolták Nobel Béke díjra, da arra is volt példa, hogy megkérték a dundi vezetőt, hogy fogyna már le, mert akkor sokkal vonzóbb lenne az amúgy valóban egyre dagadtabb miniszterelnök a köznép számára. És akkor még a nagy tudású Dr. Drábik János újabb agymenéséről nem is tettünk említést, aki szerint az orosz támadás mögött Oroszország jogos önvédelme tapintható ki a világ pénzügyi hatalmainak összeesküvése ellen.

Joggal vetődik fel a kérdés: valóban megbolondult ez a világ, a Fidesz által uralt és irányított Magyarország.?! Mi ez, ha nem hullarablás?! A Fidesz persze igyekszik a saját javára fordítani a helyzetet. Nagyon is pragmatikusan idomul a jelenlegi játékszabályokhoz. A migránsok esküdt ellenségei most éppen a jótündér szerepében tetszelegnek. A menekültek támogatására szólították fel a magyar lakosságot. Egy füst alatt azt is gyorsan meghatározták, hogy hol lehet leadni az Ukrajnából elüldözöttek számára az adományokat. Természetesen a Fidesz irodái gyűjtik a felajánlott segélyeket.

Hogy aztán onnan hová kerülnek a szeretetcsomagok? Nem lehet tudni. Illetve nagy biztonsággal feltételezhetjük, hogy azok a magyar állampolgársággal is rendelkező Kárpát-aljai magyarok fogják megkapni, akiknek a Fideszre kell majd szavazniuk április 3-án. Már be is jelentették, hogy minden ukrán állampolgár, akinek nincsenek magyar okmányai, vagy vízuma, az 90 nap után köteles elhagyni Magyarország területét. Azt is Orbántól tudjuk, hogy az illetékes szervek felkészültek a több tízezer földönfutó fogadására. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy innen is, onnan is jelentik, hogy hol kétszáz, hol ötven, másutt hetven ágyat tudnak biztosítani kollégiumokban, kényszerszállásokon. Azok, akik hazánkban bejelentett lakcímmel rendelkeznek, nyilván a lakásukon lesznek megtalálhatók…

Nyilvánvaló azonban, még a vak is láthatja ezek után, hogy a Fidesz a saját választási kampányához használja fel a magyar emberek áldozatkészségét. A menekültellenes párt nyomor-kampányba kezd. Ez pedig azért már több, mint ízléstelen. Ez gyomorforgató.

Mit lehet azonban várni egy olyan 12 év után, amely mögöttünk áll?! Orbán és bűntársai számára a túlélésért folyik a harc, és sajnálattal láthatjuk, hogy még mindig van kire számítania. A lelkes putyinistáknak és revizionistáknak azonban van egy szomorú jóslatom. Kárpátalja nemzetközi jogi státusza Janukovics alatt sem fog változni. Mi több, azon sem lennék túlzottan meglepve, hogy a határon túli véreink még rosszabb helyzetbe kerülnének holnap, mint amilyenben tegnap voltak. Már leírtam egyszer, és ma sem mondhatok mást. Az ukrajnai emberek sorsáért, a magyar ajkú lakosság szenvedéseit is beleértve, Orbán Viktort is súlyos és egyértelmű felelősség terheli.