Áprilisban a kicsik döntenek

Posted by

>Az orosz-ukrán háború árnyékában azért ne felejtkezzünk el arról. hogy kicsivel több, mint egy hónap múlva Magyarországon országgyűlési választások lesznek.

Nyilván egy szomszédos országban zajló háború, ahol az aktuális, hivatalban lévő államfő megmutathatja népe biztonságáért munkálkodó attitűdjét egyértelműen a jelenlegi kormányoldalnak kedvez. Mindezzel szemben az országot érő negatív gazdasági hatások, mint egekbe szökő olajár, még inkább elszabaduló infláció, forint bezuhanás…, és az azok okozta lakossági közhangulatesés azonban az ellenzéket juttathatja előnyhöz. A 2022-es választást mégis az fogja eldönteni, hogy kinek van elkötelezettebb szavazóbázisa. Az más kérdés, hogy kormányt viszont az fog alakítani, aki egyezségre fog tudni lépni valamelyik kis párttal.

A jelenlegi magyar bizonytalan szavazók közhangulata profán módon megfogalmazva a következőképp írható le; választhatunk a tolvajok és az idióták között, esetleg behúzhatjuk az x-et valamelyik kicsire.  A bizonytalan szavazó látja az elmúlt 12 év kétségtelenül létező kormányzati korrupció felhalmozódását, ami mint egy hegy most már maga alá temeti őt is és az országot is, a másik oldalon pedig lát egy teljesen felkészületlen, dilettáns összevisszaságot sorozatosan egymásnak ellentmondó nyilatkozatokkal és állandósult széthúzással. Melyiket válassza vajon? Egyik sem vonzó. Pontosan ezért a 22-es választáson hosszú idő után először reális esély kínálkozik új parlamenti szereplők megjelenésére, akár a kutyák, akár a Mi Hazánk személyében. Az igazán elbizonytalanodó bizonytalanok ugyanis be fogják vinni a kis pártokat. Minimum egyet, de esélyes, hogy mindkettőt. Az elkötelezett szavazók nyílván más tészta. Ők azért elkötelezettek, mert tűzön-vízen át kitartanak a pátjuk és pártvezérük mögött, akkor is, ha tolvaj, akkor is ha dilettáns. Éppen ezért a bizonytalanok megnyerése mellett létezik a kampánynak egy másik vetülete. Mindkét oldal minden erejével próbálja lemorzsolni a másik törzsbázisát, aki ennek ellent tud állni és megtartja az övéit   az fogja áprilisban a jobb választási eredményt elérni.

Kormányt alakítani azonban csak majd valamelyik kicsivel fog tudni, lehet puhatolózni feléjük.

Rókaffya blog

%d bloggers like this: