Téboly

Posted by

Raskó György
>Orbán Viktor jó barátja Putyin szerintem megtébolyodott. A ma reggeli nyilatkozata megdöbbentő, nem kevésbé az arca, amin látszik, hogy valami nincs rendben nála. Újabb egyértelmű bizonyíték, hogy mekkora veszély a világra, ha egy nagyhatalomnál diktátor uralkodik, mindenféle kontroll nélkül. Putyin két nappal ezelőtt a saját minisztereivel és katonai vezetésével is üvöltözött. Életveszélyes figura. Sajnos látszik, hogy a hosszú uralkodás hová vezet.
A hatalom meghülyíti a politikusokat. Putyin ma már nagyobb hatalommal rendelkezik, mint a nagy orosz cárok bármelyike, közelít Sztálinhoz. Lassan ugyanúgy nem fog válogatni az eszközökben. Háborút indít, s ha ezt ellenzik leszámol a “belső árulókkal”, aztán meg a tömegbe lövet, ha lázad ellene a nép. Demokráciákban, ahol normál fékek ellensúlyok vannak, ilyen nem fordulhat elő.
Orbán az utolsó pillanatban észbe kapott, hogy nem fog jól kijönni a Putyinnal való barátságból, talán arra is rájött, hogy nem jó lebegtetni az EU-ból való kilépést, még szavak szintjén sem. Remélem észhez térnek azon mélymagyarok, mint Bayer Zsolt, Bencsik, Mászáros László, és látják, hogy Putyinnal összekötni Magyarország sorsát igazi nemzetárulás. Várom bocsánatkérésüket.