Meghívás a Háborúmenetre

Posted by
Gábor György
>Felhívás.
Kedves lengyel barátaink! A március 15-i Békemenetre (amelyet az igazság és az őszinteség kedvéért Háborúmenet néven kívánunk lebonyolítani) szeretettel vár benneteket Vlagyimir Putyin leghűségesebb szövetségese, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. E történelmi napon ünnepeljük közösen a kelet-európai népek felszabadításának legújabb nyitányát, Ukrajna kiszabadítását sötét börtönéből.
Mára már valljuk és elismerjük, hogy tévedtünk, amikor azt hittük, hogy a Krím lerohanásával Putyin, Orbán Viktor atyai szövetségese beéri majd. Még napokkal ezelőtt is azt harsogtuk, hogy Oroszország nem fogja megtámadni Ukrajnát. Temérdek dolgunk, s a Háborúmenet szervezésének közepette elfeledkeztünk az orosz történelemről, s most kitörő lelkesedéssel állapíthatjuk meg, hogy népeink boldog üdvözülésére Putyin, Orbán Viktor baráti szövetségese mégsem érte be ennyivel.
Így mi, Orbán Viktor szellemi holdudvara, az egykori Békemenet, mai nevén Háborúmenet aktivistái őszinte szeretettel várjuk a nagy ünnepre lengyel barátainkat, hogy díszbe öltözött lélekkel együtt készülhessünk a rabszolgasorban szenvedő balti népek és Lengyelország közeljövőben esedékes felszabadítására.
Gyülekezés március 15-én délelőtt 10 órakor az orosz cári csapatok hatékony közreműködésével levert 1848-49-es szabadságharc magyar résztvevői egykori börtönének és Batthyány Lajos kivégzésének színhelyén, a Szabadság téren, közvetlenül a Szovjet hősi emlékmű mellett.
A Háborúmenet szervezői és aktivistái a fejükön hordott usankáról ismerhetők fel.