A pávatánc ideje lejárt

Posted by
Szent-Iványi István
>Ma hajnalban az orosz légierő és szárazföldi erők tömeges támadást intéztek Ukrajna ellen. Az orosz katonai vezetés büszén bejelentette, hogy megsemmisítette az ukrán légvédelmet és a katonai repülőterek infrastruktúráját. Ez ebben a pillanatban még nem igaz. Ukrajna élet-halál harcot folytat az agresszor ellen.
Ne feledjük, hogy alig három hete Orbán Viktor az agresszornál tett baráti látogatást, akit stratégiai partnernek, barátnak nevezett. Arról most ne is beszéljünk, hogy a bohózati elemekkel tarkított “békemisszió” milyen nyilvánvaló kudarccal járt, mert ennél sokkal súlyosabb a helyzet.
Magyarország területi épségét és biztonságát közvetlenül nem fenyegeti a háború. Nincs olyan ismert forgatókönyv, miszerint hazánkat katonai támadás érhetné. A NATO tagságunk jelenti a biztonságot most. Ugyanakkor a háború közvetett hatásai az energiaellátástól a széleskörű gazdasági következményeken át az esetleges menekülthullámig nagyon is értintenek minket.
Itt az ideje, hogy végre szembenézzünk az olyan súlyos nemzetbiztonsági kockázatokkal, amit a Paks2 jelent, amely hosszú távon kiszolgáltat minket az agresszor kényének-kedvének. A kormány kötelessége lenne ebben a helyzetben felfüggeszteni a Paks2 engedélyeztetési eljárását, ami egyébként is nagyon problematikus, érdemes felülvizsgálni az orosz kémbank státuszát is.

Elérkezett az igazság pillanasta. A pávatánc ideje lejárt. Magyarország akkor van biztonságban, ha a továbbiakban felhagy a zavarosban halászással és végre azokkal működik együtt, akikhez tartozik és akik a tényleges biztonságot jelentik számunkra.

Címkép: Orosz szatírikus montázs Orbánnal- Kocintanak a “győzelmünkért”