Végtelenül aljasok

Posted by
HunvaldGyörgy

Mi egy nagyon szép vallomást várunk magától, Pelikán elvtárs!
Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet! (A tanú)

Szemét, mocsok emberek zaklatják megint Iványit. Tegnap reggel a Népszava írta meg elsőként, hogy negyed tíz körül a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) váratlanul nagy létszámú, legalább 30 főnyi fegyveres erővel vonult ki az Oltalom Karitatív Egyesület irodáihoz a Dankó utcába házkutatni, lefoglalni, felforgatni. Iványi szerint cirkuszt rendeznek választási kampány idejére.

ivanyi2022a.jpg

Ezt követően délután és este több százan tüntettek Iványiék mellett.  Az eljárás valószínűleg törvényes a NAV részéről, ám felfoghatatlanul, határtalanul, embertelenül aljas a kormány részéről. Nagyjából olyan, mintha az alulfinanszírozott, ezért évről évre eladósodó kórházak adósságát nem rendeznék, hanem rájuk küldenék a hatóságokat. Kikapcsolnák a kórházban a fűtést, a villanyt, lefoglalnák az eszközöket, merthogy tartozás van, jogos a dolog. Ha arról lenne szó, hogy Iványiék palotákat, luxusautókat és külföldi nyaralásokat fizettek volna a bevételből, miközben nem fizették be az államnak járó részt, akkor jogos lenne a letámadás. De nem ez történik, szándékosan hozta őket ilyen helyzetben Orbán Viktor, majd most, a törvény mögé bújva megpróbálja ismét eltaposni Iványit. Tíz éve próbálkozik ezzel, lassan ebbe fog beledilizni, hogy nem bír el vele. (Edgar Swan / K. Szalonna) Iványi a legtisztességesebb emberek közé tartozik, akiket eddig megismerhettem. A razzia közben a NAV tisztviselői többször erőteljesen felszólították az újságírókat, hogy távozzanak a „bűnügyi helyszínről”. Azaz, már nem is gyanúról van szó, hanem bűnügyről. Most már csak az a kérdés, hogy ezt a NAV honnan tudja, ha még nem fejezték be a vizsgálatot? (Megj.: Virág elvtárs: Mi egy nagyon szép vallomást várunk magától, Pelikán elvtárs! Pelikán: Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet!) Iványi több mint negyven éve jegyeztette be a MET-et, egyházi státuszukat azonban 2012-ben elvonta a kormány, amit azóta sem hajlandóak rendezni. Az elmúlt tíz évben komoly tartozásokat halmozott fel a MET a közművek felé, tavaly februárban pedig a szervezet egyes intézményeire összesen több mint 246 millió forintos bírságot szabott ki a NAV. Iványi évek óta, következetesen azt mondja, hogy azért nem tudják kifizetni a tartozásaikat, mert ők sem kapják meg a magyar államtól nekik járó támogatásokat.
Miután délelőtt kivonult hozzájuk a NAV, délután több ellenzéki politikussal együtt végül bejutott Iványi a helyszínre. A hétfői eseményekről a Telexnek is nyilatkozott a lelkész, beszámolónkat az Iványi mellett rendezett esti tüntetésről itt olvashatjaebben a cikk- ben pedig összefoglaltuk, hogyan került szembe a lelkész Orbán Viktor rendszerével az elmúlt tíz évben. (via Telex)

Halász Géza: Iványi Gábor kiszabadítása