Két megszállás

Posted by
Arató András
>Putyin csapatai bevonultak Ukrajnába, hétfőn pedig magyar barátjának csahosai, a NER NAV-bőrbe bújtatott fegyveresei megszállták az Oltalom Karitatív Egyesület központját a Dankó utcában, mert Iványi Gáborék nem fizettek be ugyanannak az államnak a kasszájába kétszáz milliót, amelyik állam bírósági ítélettel megalapozottan több milliárddal és az egyházi státusz elismerésével tartozik nekik. (Két megszállás, ki-ki a nagyságrendje szerint). Nem arról szeretnék értekezni, hogy ha valaki tartozik neked, és az illető irányában neked is keletkezik fizetési kötelezettséged, akkor megalapozott a kölcsönös beszámítás igénye, mert ez itten nem egy jogászi értekezés.
Hanem a megszállásról, mint az „ügy” által teljesen indokolatlan agresszióról kell most megemlékezni. Az adóhatóság fizikai megjelenése akkor (lehet) szükséges, amikor egy adóalanyról alappal feltételezhető, valamit eltitkol a közpénzek beszedője elől. Itt azonban szó sincs ilyenről, a „célszemély” ugyanis beszámolási kötelezettségeinek eleget tett, csak nem fizette be a befizetendőket, közismert okokra hivatkozva (nincs neki pénze, mert az állam megfosztotta tőle). A NAV kommandósai nem számíthattak új adatok felfedezésére, tehát a megjelenésük mögött kizárólag demonstratív szándék, a megfélemlítés húzódik. És/vagy a dinoszauruszéval vetekedő reflex-sebesség, hiszen mire a helyszínre érkeztek a csapatok, addigra Iványi (sajnos) megszűnt az ellenzék államelnök-jelöltje lenni.
Idézzük fel a köztudottat: hazánk az az ország, amelyikben az egyházi státusz elismerése nem attól függ, az illető szervezet megfelel-e a törvényi feltételeknek, hanem politikai akarat, a parlamenti többség határoz az elfogadásáról. Ugyanarról az országról beszélünk, amelyikben az oltás kötelezővé tételéről nem a gyáva kormány dönt, hanem a munkáltatókra hárítja a felelősséget.
Fasisztoid mutáció (Ungvári Rudolf)? Maffiaállam (Magyar Bálint)? Fasisztoid maffiaállam? Lehet választani – április 3-án.