Márki-Zay: Orbán nevezze Putyint agresszornak

Posted by

Márki-Zay szerint Orbánnak ki kell állnia „az ukrán nép egésze, és azon belül az ukrajnai magyarok mellett”Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint „nagyon fontos, hogy az agressziót nevezzük agressziónak”, valamint, hogy Orbán „Putyint nevezze meg agresszorként” és „álljon ki a szövetségeseink, a NATO és az Európai Unió mellett önállóan is”.
Az interneten közzétett videóban kijelentette: “Orbán Viktor nyilatkozata kapcsán, az ukrán-orosz helyzettel kapcsolatban az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség nevében felhívjuk Orbán Viktort, hogy sokkal határozottabban határolódjon el Putyin elnök agressziójától, álljon ki Ukrajna területi épsége, ne bújjon az Európai Unió nyilatkozata mögé, ez önmagában nem elegendő” Márki-Zay azt is hozzátette, azt kérik, hogy a parlament vagy a nemzetbiztonsági bizottság ülésén is fogadjanak el egy olyan határozatot, amely elítéli Putyin agresszióját elítéli, és kiáll az ukrán nép egésze, azon belül pedig az ukrajnai, kárpátaljai magyarok védelmében. “Nagyon fontos, hogy az agressziót nevezzük agressziónak, amit Orbán Viktor korábban Grúzia esetében megtett, most ugyanezt várjuk tőle Ukrajna esetében is. Putyint nevezze meg agresszorként, álljon ki a szövetségeseink, a NATO és az Európai Unió mellett önállóan is”
„Putyin orosz elnök Orbán Viktor »békemisszióját« egy vállrándításra sem méltatva zöld utat adott a nyílt agressziónak” – írta Facebook oldalára Márki-Zay Péter. Amitől tartottam, az bekövetkezett: Putyin orosz elnök Orbán Viktor »békemisszióját« egy vállrándításra sem méltatva zöld utat adott a nyílt agressziónak. Hamarosan telefonon hívom az Egységben Magyarországért vezetőit, hogy egyeztessünk, miként tudjuk a magyar kormány helyett valóban képviselni a magyar érdekeket”