“Ha a Fidesz nyer”…2010-ben lett volna aktuális

Posted by
Ruszné Irénke írása
a Facerbookon
“.. Ahogy olvasom, hogy a Fidesz mi mindennel riogatja a népet, ha az ellenzék nyerne a választásokon, az jár a fejemben, hogy vajon hogyan alakult volna az ország sorsa, ha 2010-ben az akkori baloldali kormány is hasonlóképpen kampányolt volna, valahogy így:
– Ha a Fidesz nyer, elveszi a magánnyugdíj pénztárak eddig háromezer milliárd forintnyi megtakarítását, helyette egyéni számlát ígér a betéteseknek, amiből nem lesz semmi!
– Ha a Fidesz nyer, megszünteti a nyugdíjak svájci indexálását, és azt csak csak a szándékosan alultervezett inflációval emeli évenként!
– Ha a Fidesz nyer, befagyasztja a családi pótlékot!
– Ha a Fidesz nyer, a 90 napra járó munkahelykeresési támogatást lecsökkenti 30 napra!
– Ha a Fidesz nyer, elveszi a sokaknak egyedüli megélhetést jelentő dohányboltokat, és szétosztja azokat Lázár János rokonai, barátai és üzletfelei között!
– Ha a Fidesz nyer, a közbeszerzéseken csak a kiválasztottak pályázhatnak, akkora összegű ajánlattal, amit nem szégyellnek!
– Ha a Fidesz nyer, az uniós támogatásokat ellenőrizetlenül fogja felhasználni, csak töredékét fordítja fejlesztésre, a többit Orbán Viktor szétosztja a kegyencei között!
– Ha a Fidesz nyer, akkor Orbánnak a gázszerelő szakmájából éppenhogy megélő gyerekkori barátja közpénzből felvásárolja a fél országot, és ezzel ő lesz a leggazdagabb magyar!
– Ha a Fidesz nyer, felszámolja a demokrácia minden intézményét, elfoglalja a közmédiát, eltapossa az ellenzéki médiát, és kilenc évre bebetonozza a pártkatonáit a legfontosabb posztokra!
– Ha a Fidesz nyer, megszünteti az igazságszolgáltatás függetlenségét és a pedagógusok oktatási szabadságát!
– Ha a Fidesz nyer, olyan személyt jelöl köztársasági elnöknek, aki szerint a jogállamiság értelmezhetetlen fogalom! ”