Dolgozzatok, parasztok!

Posted by
>Édes kis ellenzéki cuncimókuskáim, ezt a Róna Pétert benéztétek, és a jelek szerint megint kitört rajtatok a népnélküli korifeusság. Ott volt az előválasztás, az ezerfejű hidra világosan megmondta, mit kell tennetek. Erre megint elkezdtetek kavarászni.

Nem elég, hogy a Mini megfújta a harci kürtöket, s kitetette az összes villanykaróra malacképű, Minnerstájsz-mosolyú fideszita jelöltjeit, a nemzet csudás ellenzéki kavarátorai beügyezték Róna Pétert köztársasági elnökjelöltnek. Iványi Gábor ellenében, ami nonszensz. Jönnek megint a töketlen pártok töketlen ötletei – hogy lehetett ezt megcsinálni Iványival, tessék mondani? És úgy csináltok, mintha már megnyertétek volna a választást. De nem kell a lelkész, mert egykor SZDSZ-es volt, ugyebár. Miközben a hidra teljes mellszélességgel mellette áll.
Szánalmas, szomorú végkifejlet.
Ki kérte különben, hogy szarkavarás legyen a választások előtt? Volt már egyszer a Pálinkás-féle láthatatlan mozgalom nyomatása, annak is mi értelme volt. Miért nem tanultok ti az évtizedes vereségekből? Miért akartok mindig a mandarinillatú nép akarata ellen ügyeskedni? Ki a f*szom kért arra benneteket – csak nem a Mini kedvében akartok járni egy kis pénzért? –, hogy a közös jelölteket így ingassátok meg? Álljatok le, aranyoskáim, ki a gátra homokzsákot hordani, robotolni a helyi jelöltek érdekében. Vagy ahogy a költő, Glázser Bozsó mondaná: dolgozzatok, parasztok! És legyen elég abból, hogy a pártfőnököknek úgyis jó, ha minden marad a régib
Azért mondom mindezt, mert látom, hogy például a Nyomtassteis! házatáján mennyi önkéntes aktivista robotol. Orbán gyalázatos módon szétverte a sajtót, s most ezeken a kis cetliken kell elmagyarázni a sok szemétséget. És aki csinálja meg szórja a 21. századi (!) röplapot, éjt nappallá téve gürcöl, s tűri, hogy Lonci bácsi gyalázza a káposztaágyás mellett. Pénzt, munkát áldoznak sokan arra, hogy az orbáni félfasiszta dumákat ellensúlyozzák. És akkor megjelenik a színen a pártizé, és bejátssza Rónát Iványi ellenében. Mire Király Júlia, az egykori bankelnök nyomban kiszáll MZP mögül; naná. Föl nem foghatom, ki volt az a fasz, aki ezt a marhaságot keresztülverte. Jakab meg a Jobbik? Ha megtudom, újra szolgálatba helyezem magam. Addig ünnepélyesen lehiggadok.
Apropó plakátok. Elindultam a Moszkváról, s minden karón ott virít Fürjes Balázs ábrázata. Ugyanúgy bazsalyog, mint a Mini, ugyanaz a kihízott arcberendezés mindenfelé az országban. Sok kis Orbán-klón, kiokádta őket a jogi egyetem meg a közszolgálati diplomagyár. Jóllakott ötvenesek ravaszkás vigyorral. Elképesztően egyformák. Nem csirkefarháton nőttek föl. A rendszerváltás nevelményei. A hippik kölykei: a mai ötvenesek. Vének, akár a Föld. Nincs köztük szemüveges, nem fáj a derekuk, Berwick-Scarborough cipőben járnak, mind tökéletes A magyar parvenü. Papamama okosgyerekei, akik sohasem pótvizsgáztak –, igaz, a hülyébbje vette a diplomáját. Adták jó pénzért, fussa. Na de Fürjes. Háromméterenként ott a pofalemeze. Ezeknek annyi villanykarójuk van, mint égen a csillag. Mire Budakeszire érek, a 14 éves fiam veri a műszerfalat, „a tököm tele Fürjessel!”, üvölti reppelve. Majd azt kérdi: „Ezek tényleg azt hiszik, hogy így kell? Minden autós megutálja őket. Pont a Budakeszi úton? Ahol minden méteren buckák vannak? Ezen a 19. századi szétrohadt földúton?”
Hát igen: a Budakeszi út. Jövőre kezdik átépíteni, Petőfi is ezen járt (de akkor még végig lehetett rajta menni tengelytörés nélkül). Kétszer két sávos út lesz, de ahhoz kétoldalt a vízelvezető árkot (!) be kell csövezni. A csövesek három év (!) alatt tudnák megcsinálni. Három év az agglomerációban: örökkévalóság. De muszáj megcsinálni, mert Budakeszi olyan, akár a bárcás kurva: mindenki átmegy rajta. Erre vezet az út a Balatonra meg az M1-es autópályára is. A Rózsadombon át szökik a tömeg évtizedek óta, ha Észak-Pest felől el akar osonni a dugó elől.
De miért? Hát mert a haszontalan politikai banda elfelejtette megépíttetni az M0-ás északi elkerülőjét. Hanem inkább ügyes pesti ügyvédekkel fölvásároltatta a csobánkai, ürömi hegyi telkeket, hogy ott aztán végképp ne lehessen átvezetni az utat, amivel el lehetne kerülni Budapestet. A töketlen politika pedig mindezt végignézte, s széttárta a kezét: nem tud utat építeni, mert nincs hol. De négyévenként arra buzdította a hidrát, hogy szavazzon rá. Olyankor mindig megígérte a teljes M0-át. Amiről tudta, hogy nem fogja megcsinálni. A sok kurva okos pártpolitikus meg a jogi egyetemi államtitkár. Ez az egész rohadt heremagyar elit. Ami persze itt marad a nyakunkon. Ha nem orbanita lesz, majd jön máshonnan, valamelyik másik, kevésbé fasiszta pártközpontból. Hogy Róna Péter nevét skandálva meneteljen be a parlamentbe.

Kormányt lehet buktatni és váltani, de elitet sajnos nem lehet cserélni. Ez az én bajom. Így jártam. Ez jutott eszembe a 7-es héten. Jöjjön a 8-as. Anyád-apád is azt mondja, előre menjünk, ne hátra.