Lehet-e a gyerekek “szexuális nevelésével” választást nyerni?

Posted by
Rényi András
>A magyar kormány az EU bíróságánál keres igazságot az EU “brüsszeli bürokratáival” folytatott vitában, amely arról szól, hogy lehet-e pénzelvonással büntetni az országot, ha a kormánya korrupt és jogellenes módon használja fel a közösségi pénzeket.
Most, hogy veszített, a “brüsszeli bürokraták” bosszújának minősíti az ítéletet. A Bíróság és a Bizottság egy és ugyanaz tehát. A zseniális politikai érzékkel és harmincéves brüsszeli rutinnal kérkedő magyar miniszterelnök ne tudta volna ezt előre? De ha tudta, miért fordult egy eleve nem pártatlan testülethez?
Csak nem azért a másfél évnyi haladékért, ami alatt nemcsak minden, még besöpörhetőt besöpört, de az idiotisztikus kérdésekkel operáló homofób népszavazást is előkészíthette, hogy Varga Judit ma – a választási kampány nyitányaként – végre elmondhassa: “gyermekeink szexuális nevelése” olyan szuverenitási kérdés, amelyben egyedül a “magyar emberek” szava a mérvadó.
De kedves Judit, a bírósági határozatban egyetlen szó sincs a “gyermekvédelmi törvényről”, amelyről Ön “hatalmas nemzetközi vitát” vizionál!! Mintha bizony Európa legfőbb baja az volna, hogy nem küldheti egy közepesen jelentéktelen kisállamának óvodáiba állig felfegyverzett drag queen-csapatait. Ez olyan abszurd, hogy maguk sem hiszik el. Más van a háttérben. Mint ma a miniszterasszony elárulta, ugyanaz a terv, mint a 2016-os migrációs népszavazással, amellyel behúzta 2018-as választásokat is. Orbán – a biztos pervesztés tudatában – a “gyermekvédelmi” népszavazással megint 19-re húzott lapot: azért csináltak a pedofil törvényből tudatosan homofóbot, hogy nemzetközivé dagasszák a tiltakozást és Varga ma a magyarok elleni nemzetközi összeesküvésről delirálhasson.
De rosszul állnak: ahogy a migrációs népszavazás sem volt érvényes, bár segített a választás megnyerésében, ennek a mostaninak aligha van esélye hasonló felhajtó erőt generálni. Kozmikus magasságba kell emelniök a tétet, nemzeti sorskérdéssé stilizálni az óvodai szexuális nevelés ügyét. Hogy lesz ebből 21? Nem könnyű menet.

Ez a mai kétperces, gyors meneküléssel bevégzett “tájékoztató” a mindig magabiztos miniszterassszony tanácstalanságát, zavartságát, sőt, szorongását sugallta.

Címkép: A Sikoly Szájerrel. /Egyedem, begyedem