Jó volt

Posted by
Szűcs Gábor Róbert
>Volt nekem egy ragyogó főnököm, aki a legjobb teljesítményemért sem dicsért. Legfeljebb azt mondta: “jó volt, Gábor”. Ez már-már felért egy állami kitüntetéssel. Én imádtam.
Nos, ami a mai rendezvényt illeti: jó volt.
Végre jó.
De nem minden volt az.
Fura volt a Jobbik elnökének félperces, bőrdzsekis megjelenése, hiszen nyilván nem ma tudta meg, hogy milyen rendezvény lesz, és ott kik fognak beszélni. Vajon mi lehetett az a baromian fontos dolog, ami miatt el kellett rohannia? Főként azok után, hogy egyik engedményt kapta a koalíciótól a másik után, legutóbb a (hadd ne használjak jelzőt) Róna Pétert. Ezek után sebtében elrohanni legalábbis illetlenség. Arra nem gondolok, hogy gesztus lenne. Bár gondolhatnék.
Két profi volt az előzenekarban: Dobrev és Karácsony., A többi jó, mint annak idején Cliff Richard alatt a Shadows.
Márki-Zayon időnként látszott a fáradtság, ami nyilván a gyakorlatlanság miatt van, de megnyugtatom: kiskutya füle ahhoz képest, amit egy kormányfőnek egy átlagos munkanapon bírnia kell. Kicsit soknak tűnt a románok háromszori emlegetése, azzal, hogy “még a románok is”, de majd megmagyarázzák neki a diplomáciát, sebaj. Nem volt rossz ötlet a fideszesek megszólítása, bár az eredmény, tudjuk, kétséges.
Mindenesetre, velem el tudták hitetni, hogy győzni tudnak. Igen. Akár győzni is.
Jó volt.