Már közel száz benzinkúton korlátozzák a kiadható mennyiséget

Posted by

Vég Márton
Népszava
>Országszerte immár mintegy száz üzemanyag-töltőállomáson korlátozzák a kiadható mennyiséget – tudta meg a Népszava Bujdos Esztertől, a Holtankoljak.hu ügyvezetőjétől. Ez annak egyenes következménye, hogy az Orbán-kormány február 15-től 3 hónappal meghosszabbította a 480 forintos felső üzemanyag-korlátot.

A kutak önállóan döntenek a mennyiségi korlátozásról, amit semmi sem tilt – jegyezte meg az ügyvezető a lapnak, aki 5-10 literes “porciókról” hallott. Az adagok jellemzően arra elegendők, hogy az autósok eljussanak a következő, még működő töltőállomásig. Az intézkedés egyértelműen a kis kutakat sújtja.

A nemzetközi olajár-emelkedés miatti, európai üzemanyag-drágulás folytán a térségi fuvarozók, ha csak tehetik, ma már nálunk tankolnak. A szlovák és osztrák határ túloldalán lakók is kannákban hordják át az – ott több tíz forinttal drágább – üzemanyagot. Bujdos Eszter a kormánydöntés folytán kialakult helyzetet tarthatatlannak és alkotmánysértőnek ítéli, ami néhány napon belül a mezőgazdasági munkák országos akadozásához vezet – írta a Népszava.

Címkép: Kis, magán benzinkút