Felszólaltak a szövetségesek is

Posted by

Tudósítás

>Márki-Zay Péter országértékelése előtt felszólaltak szövetségesei. Ezt a Facebook közvetítette. Akadozva, az adás ki-kihagyott. Az ATV Márki-Zay ország-értékelésekor kapcsolódott az adásba. De a miniszterelnök-jelölt beszédének végét, amikor március 15-re “kormányváltó nagygyűlést” hirdetett már lekeverte.

Elsőként Karácsony Gergely, budapesti Főpolgármester beszélt. Szerinte Magyarországon a változás nem csak lehetőség, hanem kényszer is. Orbán Viktor és kormánya elherdálta és ellopta az elmúlt évtized esélyeit. Lefelé ment az ország, nem pedig felfelé.
Kanász-Nagy Máté, az LMP egyik társelnöke szerint a Fidesz politikája nem csökkentette, hanem növelte a különbségeket. A legnagyobb baj a Fidesszel az, hogy végül elhitte a saját propagandáját és elvesztették a kapcsolatot a valósággal. Szerinte ideje egy olyan kormánynak, ami nem elhazudja, hanem megoldja az egyenlőtlenségeket.
Ezután Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke beszélt, aki egyéniben is indul. Köszöntötte 105 társát, akik vállalták a nagy feladatot, hogy véltozáshoz segítsék az országot. Itt ültek ők is mind a teremben.
Donáth Anna, Momentum új elnök szerint, ha hiszünk abban, hogy Magyarország mindenkié, akkor abban is hinnünk kell, hogy mások baja és szenvedése a mi bajunk és szenvedésünk. Milliók szegényedtek el az országban, és nem nagyon van már család, akiknek nem fogy el a pénze a hónap végére. Szólt a tanárok kiszolgáltatottságáról. A rendszer az emberi méltóságot veszi el a tanároktól, és ezáltal mindannyiunktól. Kiállt a polgári engedetlenséggel üzenő tanárokért.
Jakab Péter, a Jobbik elnöke szerint a 2018-asok elkövettek egy hatalmas hibát. Azt hitték, hogy egyedül is menni fog, de nem ment. Elmondta, hogy ő nem fog most évértékelőt mondani, mert azt minden nap elmondja. Most csak arról akar beszélni, hogy együtt kell csinálni tovább. Egyébként a többit majd hétfőn a parlamentben.
A DK képviseletében Dobrev Klára szólalt fel. Elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc, a férje és pártjának elnöke már tartott egy évértékelőt. Szerinte tisztességtelenek lesznek a választások, de a Fidesz is érzi, hogy sorsdöntő lesz ez a szavazás. Tisztességtelen lejáratókampányok soráról beszélt és a demokrata politikusok, a civilek és a szabad sajtó elleni hadjáratról. A terror légköre rányomja a bélyegét minden napunkra. Dobrev megígérte, hogy a legerősebb fogaskerék és a legstabilabb láncszem lesz a gépezetben.

Címkép: Együtt a pódiumon