A gyűlölet földjéből szeretetországot csinálunk – Március 15-én kormányváltó nagygyűlés

Posted by

Márki-Zay Péternek,  az Egységben Magyarországért kormányfő jelöltjének országértékelése

>Tudósítónktól
>Márki-Zay Péter az ATV csatorna délutáni adásában közvetített országértékelését azzal kezdte, hogy  annak a 2 millió 700 ezer magyar választópolgárnak egyike, akik 12 évvel ezelőtt bizalmat szavazott Orbán Viktornak. A miniszterelnök háromszor kapott kétharmados felhatalmazást a választóktól,és ez egy páratlan politikai lehetőséget teremtett számára.  A tőlünk kapott hatalommal és az Uniótól kapott több tízezer milliárdos forrással ha Ausztriát nem is, de sok más országot utolérhettünk volna. S visszaszerezhettük volna elsőbbségünket a régióban. De a történelemben nem először bizonyosodott be, hogy aki bármit megtehet, az bármit meg is tesz. Ez a Szájerek, Borkaik, és Kaleták beteges világa. A Fidesz felső köre azokból áll, akik teljesítmény helyett párthűséggel jutnak előre.
Az ország nem előre ment, hanem lefelé, szinte minden tekintetben: korrupció, halálozás, szegénység. Márki-Zay szerint a Fidesz és Orbán Viktor vállalhatatlan lett.„Ki kell mondanunk: tisztességes, keresztény, konzervatív ember nem szavazhat tiszta lelkiismerettel a Fideszre.”
Évértékelő beszédében Orbán meg sem említette a járvány 43 ezer magyar halálos áldozatát. A világon egyetlen kormány sem tudott mindenkit meggyógyítani, de az is kétségtelen tény, hogy a világ 197 országából 196 jobban kezelte a járványt, mint Orbán Viktor. Egyébnként is az ország helyzete nagyon más, mint ahogy Orbán leírta az évértékelőjében: kifosztott a gazdaság, tönkrement az oktatás, az egészségügy, az ország megítélése.
A kiváltságosok hálózata szövi át az országot: mindenhol ez megy! Nemcsak a Karmelita kolostorban, a minisztériumokban, a végrehajtóknál és hivatalokban, de még a legkisebb falvakban is. „Ma az országot az elmúlt évezred legkorruptabb kormánya vezeti.” Tanárokat, ápolókat, rendőröket semmiznek ki, miközben teljes iparágakat lopnak el egymás után, mondta. Az ő kezükbe kerültek a földek, erdők, bankok, hírportálok, gázvezetékek, szállodák, kaszinók. Az egészségügyet, a benzinkutakat és a kiskereskedelmet is akarják lopni most. „Elzavarva hazánkból a Lidl-t, az Aldit, a Spart, a Tescot és a Pennyt is.
Márki-Zay, majd felidézte az Európai Unió Bíróságának szerdai döntését, mely jóváhagyta a jogállamisági mechanizmus, illetve ez ítélet nyomán várhatóan a magyar kormánnyal szemben meginduló eljárás esetleges következményeit. Úgy fogalmazott: „az Orbán-kormány korruptsága miatt akár 15 ezer milliárd forint kifizetését is visszatarthatja az Unió.” Minden magyar embernek másfél milliárd forinttal kevesebbet  ad az EU. Most a bírósági döntés arról szólt, hogy Magyarország nem jut ehhez a pénzhez, amíg miniszterelnöke tolvaj. Ezen egy módon lehet segíteni. Kormányváltással. Ha Orbánék mennek, a tizenötezer milliárd forint jön. Április 3-án erről is döntünk!” A munkaerőhiányt nem migránsokkal, hanem a szakképzés megerősítésével és a külföldre távozott magyarok hazacsábításával kívánjuk megoldani”. Kormányra kerülve komolyan vennék a törvény előtti egyenlőséget, fellépnének mindenfajta diszkrimináció ellen, a jövőben bőrszíne, világnézete vagy szexuális orientációja miatt senki sem szenvedhet hátrányt Magyarországon. Biztosítják a cigányság parlamenti képviseletét.

Megszüntetik a dohánykereskedelem monopóliumát visszaadják a megélhetésüket a vidéki kisboltoknak, teret engednek a szabad versenynek– mondta. Jogbiztonságot és kiszámítható környezetet ígért mindenkinek. Az eddig multinacionális nagyvállalatoknak egyedi döntésekkel kiosztott 1000 milliárd forintból évente 450 milliárddal a magyar kis- és középvállalkozásokat fogják segíteni, hogy a nemzetközi versenyben is megállják a helyüket – sorolta tovább. Az új kormány önálló határőrség felállításával és a Frontex segítségével megvédi Magyarország határait, megtartja a kerítést, és a Fidesz által betelepített sok tízezer migráns átvilágításával kiutasítja a nemzetközileg körözött bűnözőket, ígérte meg a kormányfő-jelölt. Felszámolják az állami pénzekből fenntartott hazugsággyárakat, a sajtó által újra ellenőrizhető lesz a hatalom, átláthatósággal segítik az újságírók tényfeltáró munkáját
Magyarország ismét az Európai Unió és a NATO megbízható tagja lesz, visszaszerzi a szövetségesek bizalmát. Csatlakoznak az Európai ügyészséghez. És megteszik az előkészületeket az euró bevezetéséhez. „Új alkotmányt adunk a nemzetnek, amelynek elfogadásáról a választópolgárok népszavazáson dönthetnek” -mondta a program-tervezet részeként.
“A  gyűlölet földjéből szeretetországot csinálunk, hogy legyen végre Magyarország mindannyiunké!”- mondta. Majd pedig arra hívta fel a a kormányváltást kívánók, hogy a „sikeres előválasztás és népszavazási aláírásgyűjtés” után, március 15-én csatlakozzanak hozzá a kormányváltó nagygyűlésen Budapesten, hogy együtt ünnepeljék  a magyar szabadság napját, és mutassák meg ott, majd pedig április 3-án a választások napján is, hogy ők vannak többen.