Vesztett per után mi lesz?

Posted by

Végh Edvárd
>A kormány jogerősen elvesztette a pert az Európai Unió Bíróságán, amelyet maga indított el a keresetével, melyet az Európai Unió feltételességi mechanizmusa ellen nyújtott be. Gyakorlatilag ez a mechanizmus lehetővé teszi, hogy az Európai Uniós támogatásokat megvonják azoktól a tagállamoktól, melyek nem tudják garantálni a pénz átlátható elosztását.
Éppen ezért nagyon úgy néz ki, hogy Magyarország a jövőben egyetlen árva eurót sem fog kapni, ugyanis sajnos mindenben „megfelel” a mechanizmus kritériumainak. Nevezetesen az állami szervek nem lépnek fel a korrupcióval szemben, sőt, a korrupciót kormányzati szintre emelkedett. Továbbá az igazságszolgáltatás politikai befolyás alatt „működik” (lásd: legfőbb ügyészség). Valamint a fennálló hatalom szisztematikus leépíti a demokráciát, és a jogállamot.
Az új egypártrendszer mindhárom feltételt maradéktalanul teljesítette az elmúlt közel 12 évben. Szovjetunió vagy Európai Unió? Varsói Szerződés vagy NATO? Kelet vagy Nyugat? Rabok legyünk vagy Szabadok? Ez a kérdés! Válasszatok!