Néhány tucat tanár ad reményt, hogy lehet másik Magyarország

Posted by

Horn Gábor
>Nem nagyon tudom értelmezni ezt az elementáris és cinikus dühöt a pedagógusokkal szemben így alig 40 nappal a választási előtt, ha csak nem a mindig is jelenlevő hatalmi arrogancia és értelmiség ellenesség lehet az oka.
Érteni gondolom azt a komcsi logikát Orbánék részéről, hogy nincs jobb a hatalmat kiszolgáló, autonómiára nem vágyakozók tömegeinél, de ennyire nem lehet tudatosan szembe menni egy egész generációval, a modern – befogadó és elfogadó – világgal. Nem a politikai ellenzék, hanem ez a fiatalság és fejlődés ellenes világkép lesz az orbáni világ bukásának okozója majd egyszer…( talán nem is sokára…).
Minden tisztelet az ebben a tanar és gyerek ellenes, félelmekkel teli világban megszólaló, tiltakozó tanároknak . Sokan vagyunk veletek, bár sajnos nem elegen….( mellesleg, ha csak egy pillanatra komolyan venne a sztrájk alatti elégséges szolgáltatásra vonatkozó orbáni rendeletet bárki, akkor azonnal kiderülne, hogy ezeknek egyetlen iskola sem tudna megfelelni normál menetben…).
Nézi az ember a közvélemény-kutatásokat, nézi a sajátjaihoz magabiztosan szóló, őket harcba hívó Orbant, nézi a sokszor hiteveszitettnek tűnő, botladozó ellenzéket és nem nagyon tudja, miben reménykedhet. De azután látja, hallja ezt a néhány tucat tanárt és akár azt is gondolhatja, van még remény, van, lehet egy másik Magyarország ( reklámként : erről fog szólni egy holnapi konferenciánk a Republikon Intézetben).

Címkép: Sztrájkoló tanárok