Meghalt az elsőrendű vádlott

Posted by

George Lazar
>Váratlanul elhunyt Magyarországon a 62-éves Paiger István, a pécsi Volvo buszbeszerzésekkel kapcsolatos milliárdos sikkasztások elsőrendű vádlottja. (Középső kép) Az Orbán-kormány által szigorúan ellenörzött magyar sajtó “tragikus halálesetről” ír, ha egyáltalán megemlíti az ügyet.

Miután a millárdos pécsi busz-sikkasztás kiderült, Paiger lett az elsőrendű vádlott, Paiger úgy védekezett hogy ő alig fél évig igazgatta megbízottként a buszvállalatot, érdemi döntéseket nem hozott. Védőügyvédje, dr. Bodnár Imre azt kérte a bíróságtól, hogy a sikkasztás feltételezett “jóváhagyóját” a volt fideszes pécsi polgármestert, Páva Zsoltot idézzék be a tárgyalásra.
A bírósági tárgyalás elől a 66-éves Páva tavaly váratlanul Chicagóba utazott hiszen az ottani magyar konzulátuson diplomata beosztást kapott. Páva támogatói úgy gondolták hogy az USA-ban kidekkolhatja az ügyet, amig az otthon “lerendeződik”.
Fontos tudni, hogy az ügy hátterében  jólszervezett nemzetközi pénzmosási akciója áll. Csengő András, holland állampolgár, ottani magyar tiszteletbeli konzul, egy szerb bankban készpénzben 900 ezer eurót vett fel. Az a pécsi buszbeszerzésből származott. Majd diplomata rendszámú autójában(!) egy pénzzel kitömött bőrönddel átszelte Európát, de egy holland bankban lebukott, amikor ott a nyomozók pénzmosást gyanítottak, és értesítették az Interpolt.
A magyar diplomácia gyorsan akcióba lépett. A sikkasztást valószínűleg jóváhagyó volt pécsi polgármestert, Páva Zsoltot diplomáciai útlevéllel(!) Chicago-ba menekítették.
A Páva ügy elsímitásában a békéscsabai származású Kovács Tamás chicagói konzulnak (jobboldali kép) van kulcsszerepe, ő már korábban Los Angeles-ben is bizonyította lojalitását az Orbán rezsimhez, ott a pedofil ügyekbe belebukó diplomata Kaleta Gábor kollégája volt.
Eközben néhány napja Páva Zsolt Clevelandban jelent meg ahol a keresztényi tisztesség, becsület és tisztaság örökszép eszméit képviselte Bóna Richárd atya plébánosi beiktatásán a Szent Imre egyházközségben. (baloldali kép)
Egyébként remélem hogy valaki írja már a film forgatókönyvet is….

Címkép: A történet szereplői