Jó döntés – a Fidesznek

Posted by
Bencsik Gábor
>„Ez nem az én hazám”
Az ellenzéki összefogásban meg lehet bízni. Több lehetőségből mindig, biztos kézzel választják ki a számukra legrosszabbat, komoly fogadóirodáknál erre már csak a leggyengébb oddsszal lehet fogadni. Tegnap éppen Róna Pétert választották államfőjelöltnek. És már ma azzal a dilemmával küszködnek, hogy vajon az-e a kisebb rossz, ha gyorsan megszabadulnak tőle, vagy ha most már cipelik magukkal a parlamenti döntésig.
Róna Péter kétségkívül okos ember. De van egy súlyos hibája: nagyképű. Nagyképűségében pedig, bízva a saját eszében, folyton beszél, lehetőleg jó ütőseket, mert szereti, ha odafigyelnek rá.
Soroljuk? Magyarországról: „arra a fájdalmas következtetésre jutottan, hogy ez nem az én hazám”. Gyurcsányról és köréről: „álnok, cinikus és erőszakos banda”. A magyar kereszténységről: „csak egyfajta keresztény mázzal leöntött pogány erkölcstan és életfelfogás alakult ki az országban”. És van még ott, ahonnan ezek jöttek. Szépen sorban ki is bukik majd mind.
A választópolgár pedig csak néz, és értetlenül csóválja a fejét. Vajon mikor törik meg az az ördögi kör, amely az egyre súlyosabb ellenzéki melléfogásokra válaszul egyre alkalmatlanabb politikusokat emel az első vonalba?