Jelkép

Posted by
Gábor György
>Továbbra is végtelenül fegyelmezett igyekszem lenni, még akkor is, ha rettentően viszket a klaviatúrám. Mindenesetre azok, akik Iványi Gáborra nemet mondanak, azoknak valójában nincs is szükségük egy jobb, tisztességesebb és emberibb országra.
És ez nem balsors, akit régen tép, ez nem a múltat és jövendőt megbűnhődő nép, ez a legalább százötven éve harsogó züllés, cinizmus, ostobaság és önzés mindent és mindenkit túlordító hangja.
Több hozzászólónak: én nem kívánok Róna Péter személyével foglalkozni, megteszik ezt mások. Én csak annyit mondanék, hogy érdektelen Róna Péter “szaktudása”: egyrészt azért, mert arra egy prezidenciális rendszerben van szükség, idehaza más a helyzet. Göncz Árpádnak sem volt ilyesfajta “szaktudása”, ám morális tekintélye, emberi tartása annál inkább, s méltán. Másrészt úgysem lesz Rónából államfő, ahogy persze Iványiból sem lett volna, de itt, mint a politikában megannyiszor, a dolog szimbolikus súlyának lett volna jelentősége. Most már nem lesz.Címkép: Pápai Gábor rajza/Népszava